Bărbat mort la ușa medicului său de familie! Acesta a refuzat pur și simplu să intervină!

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
08/08/2018, 11:04
Bărbat mort la ușa medicului său de familie! Acesta a refuzat pur și simplu să intervină!
Barbat mort la usa medicului de familie

Un caz revoltător a avut loc la Iaşi, rupt parcă din dramele hollywoodiene! Un bătrân de 83 de ani avea programare la medicul de familie, însă chiar la ușa cabinetului medical i s-a făcut rău. Bărbatul a căzut ca secerat la pământ. Martorii au fugit repede în cabinet și l-au chemat pe medicul bătrânului, dar acesta pur și simplu a refuzat să intervină.

Trecătorii au chemat o ambulanţă, iar bătrânul a fost într-o primă fază resuscitat, dar în cele din urmă a murit la spital. Medicul și-a justificat lipsa de reacţie. Martorii spun că medicul de familie a refuzat să intervină, motivând că ar fi protocoale care interzic acest lucru, mai ales că se solicitase prezența unei ambulanțe la numărul unic de urgență 112.

Bărbat mort la ușa medicului de familie, care a refuzat să intervină

La sosirea echipajului de prim-ajutor, la 10 minute de la solicitare, bătrânul în vârstă de 83 de ani era deja în stop cardio-respirator. Medicii l-au resuscitat timp de o jumătate de oră și au reușit să-i readucă pulsul. Ulterior, bărbatul a murit la spital, în ciuda faptului că și acolo medicii au încercat resuscitarea de două ori.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică din Iași, spun că urmează să fie deschisă o anchetă pentru a se stabili ce s-a întâmplat. În același timp, însă, aceștia îl contrazic pe medicul de familie și spun că nu ar exista protocoale care să interzică unui medic de familie să intervină în astfel de cazuri.

Un caz asemănător a avut loc la Rovinari, unde un bărbat a murit la doi pași de spital pentru că medicul de gardă a refuzat să traverseze strada! Bărbatul de 62 de ani a fost internat cu pneumonie, apoi a fost trimis acasă din lipsă de paturi. Acesta a apucat doar să traverseze strada, apoi s-a prăbușit la pământ. Trecătorii s-au oprit și i-au acordat îngrijiri. Unul dintre oameni s-a dus repede la spital și a chemat medicul, care însă a refuzat să se deplaseze și l-a sfătuit pe om să sune la 112!

”L-am internat în observaţie cu o pneumopatie acută. A rămas să fie făcute investigaţiile. Iniţial nu au fost paturi la salonul meu şi după am găsit paturi în salonul altui medic. S-a decis ca pacientul să rămână acolo, apoi a plecat. Pe mine m-au anunţat să merg la faţa locului să resuscitez pacientul. Eu nu pot să părăsesc spitalul”, a declarat Roxana Gherghina, medic de gardă, pentru digi24.ro.

”Au zis că nu au paturi şi până se eliberează el a plecat acasă”, a povestit, pentru sursa citată, Constantin Pistolea, cumnatul pacientului. ”A zis că ea (n.r. medicul) nu trimite nicio ambulanţă că trebuie sunat la 112. Peste stradă, efectiv peste stradă”, spune un pacient. În stare de șoc, rudele bărbatului spun că vor depune o plângere și la Colegiul Medicilor Gorj. Între timp, anchetatorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. În stare de șoc, rudele bărbatului spun că vor depune o plângere și la Colegiul Medicilor Gorj. Între timp, anchetatorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×