Bani pentru părinții care vor să angajeze o bonă. Suma pe care statul ar putea să le-o ofere

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
14/12/2019, 10:19
Bani pentru părinții care vor să angajeze o bonă. Suma pe care statul ar putea să le-o ofere
Bani pentru părinții care vor să angajeze o bonă. Sursa foto: qbebe.ro

Vești bune pentru părinții care vor să se întoarcă mai repede în câmpul muncii, din concediul de creștere a copilului! Statul îi va ajuta cu o sumă de până la 710 lei pentru găsirea unei bone care să stea cu copilul, până când acesta va împlini vârsta de 3 ani.

Bani de la stat pentru părinții care vor să angajeze o bonă

Pentru acest proiect, PNL și PSD și-au dat mâna și au colaborat. Inițiativa legislativă a fost inițiată de doi deputați PNL și unul de la PSD și are ca scop creșterea natalității în România.

„Romania se afla in situatia unei lipse acute de crese si gradinite pentru copii de varsta prescolara, iar cele existente sunt intr-o stare neadcvata de functionare, mult prea putine fiind cele modernizate si conforme cu ceea ce este nevoie la ora actuala. 

Suma acordată este între 250 și 710 lei

Mai mult, desi numarul creselor si a gradinitelor private este in crestere, numarul acestora nu acopera cererea de inscriere, iar multi parinti nu isi permit o astfel de institutie privata”, spun inițiatorii în expunerea de motive atașata proiectului de lege.

Inițiativa legislativă a trecut de Senat. Aceasta a fost adoptată tacit, după ce a trecut termenul legal în care putea fi dezbătut, iar acum urmează să fie trimisă Camerei Deputaților, care este forul decizional. Așadar, deputații au ultimul cuvânt de spus asupra proiectului de lege.

Inițiatorii proiectului vor astfel să vină în ajutorul celor care ar vrea să se întoarcă mai repede în câmpul muncii, dar nu au cu cine să lase bebelușii acasă. Prin urmare, aceștia au propus acordarea unor ajutoare bănești pentru “angajarea” unor bone.

Suma acordată de stat pentru angajarea unei bone nu va fi egală pentru toți, ci tot în funcție de venituri. În funcție de cât de mari sunt veniturile nete ale părintelui singur/părinților, cuantumul acestui ajutor va fi diferit.

Statul însă nu vor acorda ajutoare pentru bone părinților cu venituri nete per membru de familie ce depășesc 3.500 de lei. Așadar, părinții care vor beneficia de ajutorul de stat vor primi sume cuprinse între 250 de lei și 710 de lei.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×