Bani mai mulţi pentru elevii care învaţă bine. Propunerea Ministerului Educaţiei va stârni revolta primăriilor

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
06/02/2020, 16:42
Bani mai mulţi pentru elevii care învaţă bine. Propunerea Ministerului Educaţiei va stârni revolta primăriilor
Bani mai mulţi pentru elevii care iau bursă

Vești bune pentru elevii din toată țara, după ce Ministerul Educației a propus ca bursele pentru elevi să nu mai fie sub 150 de lei! Până în prezent, bursele pentru copii sunt reglementate local, de fiecare primărie.

Bani mai mulţi pentru elevii care iau bursă

Ministerul Educației a pus în dezbatere publică un proiect care propune ca bursele elevilor din învățământul preuniversitar să pornească de la minimum 150 de lei. Acest demers vine după o propunere asemănătoare venită și în anul 2019, dar care nu a avut sorți de izbândă.

În prezent, fiecare primărie din România hotărăște pe plan local sumele care le vmior fi plătite elevilor. De aceea, acestea variază de la oraș la oraș, și s-a ajuns chiar ca elevii comunei arădene Pilu să primească drept bursă suma de numai 8 lei!

Sunt localități din România unde elevii primesc burse de 8 lei

Anul trecut tot Ministerul Educației propusese ca bursele elevilor să pornească de la minimum 100 de lei, însă primăriile s-au opus și măsura nu a mai fost adoptată.

”În anul școlar 2020-2021, cuantumul minim al burselor de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social, de care pot beneficia elevii din învăţământul preuniversitar de stat, cu frecvenţă, este de 150 lei”, se arată în proiectul de hotărâre, potrivit hotnews.ro.

Proiectul Ministerului Educației arată că bursele vor fi date de primării din sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat. Primăriile pot stabili și burse mai mari de 150 de lei, în funcție de bugetele locale.

Ministerul Educației nu precizează în nota de fundamentare a hotărârii câți copii vor beneficia de această măsură, dar în proiectul de anul trecut, Ministerul Educației arăta că un număr de 400.000 de copii vor primi astfel de burse, iar pentru aceștia erau necesari e 360 milioane lei.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×