Monedele virtuale, în cădere liberă! Mai multe bănci interzic clienţilor să cumpere criptomonede cu cardurile de credit!

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
05/02/2018, 19:04
Monedele virtuale, în cădere liberă! Mai multe bănci interzic clienţilor să cumpere criptomonede cu cardurile de credit!

Moda monedelor virtuale se pare că va apune în curând! JPMorgan, Bank of America şi Citigroup interzic achiziţiile de bitcoin şi alte monede virtuale cu cardurile lor de credit, pentru că bancile nu vor să suporte riscurile asociate cu tranzacţiile respective, transmite Bloomberg. Tranzacţiile cu monede virtuale vor fi interzise în China!

Bank of America a început de vineri să refuze tranzacţile cu cardurile băncii pe platformele de tranzacţionare a monedelor virtuale. Măsura se aplică tuturor cardurilor de credit personale şi de afaceri ale clienţilor, dar nu şi cardurilor de debit, a explicat purtătorul de cuvânt al băncii, Betty Riess.

Monedele virtuale, în cădere! China vrea să interzică tranzacţionarea lor

Şi Citigroup a anunţat că va opri toate achiziţiile de monede virtuale efectuate cu cardurile de credit ale băncii, scrie News.ro. „Vom continua să ne revizuim politica în funcţie de evoluţia pieţei”, a spus purtătorul de cuvânt al Citigroup, Jennifer Bombardier.

Autorităţile de la Beijing şi-au anunţat intenţia de a elimina toate tranzacţiile cu criptomonede care se mai realizează încă în China, prin blocarea accesului la platformele de tranzacţionare din străinătate şi retragerea aplicaţiilor acestora de pe platformele mobile locale, informează AFP

Bitcoin a pierdut jumătate din valoare, începând din 18 decembrie, coborând sub nivelul de 8.000 de dolari, pentru prima oară din luna noiembrie. Declinul are loc pe fondul creşterii probabilităţii ca autorităţi de reglementare din întreaga lume să restricţioneze tranzacţiile cu monede virtuale, al temerilor legate de manipulare a preţurilor şi al interdicţiei impuse de Facebook publicităţii pentru monede virtuale şi pentru ofertele iniţiale pentru acestea.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×