Banala carie dentară creşte riscul unei boli devastatoare

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
22/07/2015, 13:18
Banala carie dentară creşte riscul unei boli devastatoare

Nu este un secret faptul că lipsa igienei dentare provoacă afecţiuni gingivale şi carii, dar cele mai recente dovezi sugerează că ar putea provoca, de asemenea, diabet, boli de inimă. Cercetări recente arată că inflamaţiile gingivale şi cariile pot duce la cancer.

Hipocrate a atribuit vindecarea unui caz de artrită cu extracţia unui dinte cu probleme. În 1900, un medic britanic numit William Hunter a demonstrat că aşa-numitele „infecţii focale” apărute la dinţi şi gingii au efecte asupra stării generale de sănătate.

BIANCA DRĂGUŞANU, DISTRUSĂ DE DURERE! IMAGINI TULBURĂTOARE! S-A PUS PE JOS ŞI A ÎNCEPUT SĂ PLÎNGĂ CÎND A AFLAT CĂ…

AI ŞTIUT? CÎT TREBUIE SĂ DUREZE O PARTIDĂ DE SEX! MEDICII AU DECIS!

În ultimul deceniu, mai multe studii leagă sănătatea orală de boli cum ar fi diabetul de tip doi, cancerul şi boli de inimă. Cauza cea mai probabilă este o inflamatie; o astfel de inflamaţie cronică poate fi dăunătoare pentru celule şi ADN-ul celular.

„Inflamaţia pare a fi asociată cu mult mai multe boli decât am crezut în mod tradiţional”, spune Francis Hughes, profesor de Parodontologie de la Kings College din Londra, informează TheGuardian.

ULTIMA ORĂ! OANA ROMAN, DE URGENŢĂ LA SPITAL! MEDICII AU INTERVENIT IMEDIAT! FOTO CU VEDETA!

VESTE ŞOC pentru milioane de ROM NI! Trebuie să se prezinte de URGENŢĂ cu buletinul

Inflamaţia cronică determină mutaţii cauzatoare de cancer. De asemenea, un studiu de la începutul acestui an, a sugerat că o bacterie implicată în boli ale gingiilor, Fusobacterium nucleatum, poate reduce capacitatea sistemului imunitar de a recunoaşte şi distruge celulele canceroase.

Sursă: www.dcnews.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×