Babele din martie 2019. Ce înseamnă cu adevărat dacă plouă de baba ta

Silviu Ghering    Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
01/03/2019, 14:08
Babele din martie 2019. Ce înseamnă cu adevărat dacă plouă de baba ta GALERIE FOTO
Babele din martie 2019. Ce înseamnă dacă plouă de baba ta

Babele din luna martie se aleg înainte de prima zi a lunii. Conform tradiției, dacă plouă de baba ta înseamnă că până anul viitor, când vei putea să îți alegi din nou baba, va trebui să fii foarte atent atunci când iei decizii, pentru că starea ta de spirit nu va fi prea bună până atunci.

Babele din martie 2019

Babele din martie pot fi alese fie după data de naștere, fie la întâmplate, de la 1 la 9. Dacă te-ai hotărât să îți alegi baba și esti născut între zilele 10-31 ale oricărei luni, trebuie să știi că cele două cifre ale zilei de naștere se adună, iar rezultatul va fi baba ta. Spre exemplu, dacă ești născut pe data de 13, atunci 1+3=4, deci a patra zi a lunii martie va fi baba ta.

În credința populară, babele sunt considerate vrăjitoare care au puterea de a influența starea vremii într-o singură zi. În plus, ele pot determina starea sufletească și dispoziția care te va însoți până anul viitor, când vei avea din nou ocazia să îți alegi baba. Se spune că dacă este soare în ziua care corespunde cu baba pe care ți-ai ales-o, atunci o vei duce bine tot anul.

Tradiția spune că baba pe care ți-ai ales-o te va influența tot anul
Tradiția spune că baba pe care ți-ai ales-o te va influența tot anul

Ce înseamnă dacă plouă de baba ta

„Se spune că vremea din aceste zile relevă starea lăuntrică şi bunătatea sufletească a fiecărei persoane. Astfel, dacă vremea este frumoasă şi soarele străluceşte, omul este voios şi bun la suflet şi îi va merge bine tot anul următor. În schimb, dacă vremea este întunecată, acela nu va fi un om bun la suflet şi va fi supărăcios tot anul. Pe de altă parte, se spune că dacă ninge sau plouă în acea zi este semn de bogăţie”, a declarat Paula Popoiu, muzeograf şi director al Muzeulului Satului din Bucureşti.

Dacă plouă de baba ta, trebuie să fii foarte atent atunci când iei decizii, pentru că este posibil să ai o stare de spirit proastă și să nu îți meargă foarte bine până anul viitor, când poate vei fi mai inspirat și vei alege o babă mai „frumoasă.”

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×