Avionul cu care a călătorit în România italianul cu coronavirus a fost temporar scos de pe traseu; stewardesele au intrat în carantină

Adrian Ilie   
în Stiri de ultima ora
26/02/2020, 13:13
Avionul cu care a călătorit în România italianul cu coronavirus a fost temporar scos de pe traseu; stewardesele au intrat în carantină
Aeroportul din Craiova/ Foto: Hepta

Una dintre aeronavele care fac cursa Bologna-Craiova a fost adusă în țară fără pasageri, după ce s-a descoperit că italianul infectat cu coronavirus a călătoria în România cu acel avion. Stewardesele au fost băgate în carantină, iar avionul va fi supus unei proceduri speciale de dezinfecție, transmite Mediafax.

Alarmă la Craiova

După ce s-a aflat că italianul de 71 de ani a mers cu acel avion, aeronava a fost adusă aseară în țară, fără pasageri. Cei care aveau bilete de avion au fost cazați de companie la un hotel din Bologna, cursa urmând să fie făcută azi, la orele prânzului, cu o altă aeronavă.

Avionul a venit la Craiova gol datorită faptului că nu s-a făcut dezinfecţia aeronavei, iar în această aeronavă, acum câteva zile a călătorit acel italian care a fost depistat coronavirus pozitiv. Această aeronavă a mai făcut curse. Astăzi a fost depistat pozitiv italianul şi astăzi a fost oprită aeronava de la zbor. Pasagerii au fost opriţi în Bologna. Echipajul e în regulă. A fost făcut triajul epidemiologic, nu prezintă simptomatologie, nu prezintă nimic suspect”, declarat medicul Lorena Dijmărescu.

Pasagerii cursei Bologna-Craiova vor fi și ei testați, mai ales că o parte dintre ei vin de la Rimini, iar câțiva chiar s-au aflat în aceeași cursă cu italianul, la întoarcerea acestuia în țară. Toate cele șapte stewardese care s-au aflat la bord vor intra în carantină.

Aeronava adusă la Craiova va trece prin două etape ale dezinfecției. Mai întâri este utilizată o lampă cu ultraviolete și apoi se folosește o substanță, Bioneta 15, pusă la dispoziție de către DSP Dolj.

Italianul se simte mai bine

Italianul internat cu coronavirus la spitalul din Rimini, după ce a fost în România, a afirmat, într-o declarație pentru publicația Il Resto del Carlino, că se simte mai bine. Pacientul de 71 de ani nu mai are febră, dar încă este slăbit de boală, transmite  Digi24.

În dialogul avut cu publicația din Rimini, italianul a confirmat că a fost la Craiova, dar a precizat că nu s-a îmbolnăvit în țara noastră. ”Mi-a fost teamă, dar acum mă simt mai bine (…) Acum nu mai am febră”, a spus acesta. În pofida acestei afirmații, conversația nu a durat foarte mult, deoarece bolnavul a avut un acces de tuse și a pus capăt dialogului din cauza oboselii.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×