Avion militar american prăbuşit în Oceanul Pacific! 11 militari se aflau la bord!

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
22/11/2017, 17:50
Avion militar american prăbuşit în Oceanul Pacific! 11 militari se aflau la bord!

Forţele Navale ale SUA au anunţat că un avion de luptă care avea la bord 11 oameni s-a prăbuşit în Oceanul Pacific, în apropierea insulei japoneze Okinawa. Opt persoane au fost salvate! Aparatul de zbor se îndrepta către portavionul USS Ronald Reagan, relatează Abc News. Cauzele accidentului nu sunt încă cunoscute.

Accidentul a avut loc la ora 7.45, ora României. „Operaţiunile de salvare sunt în plină desfăşurare, iar membrii echipajului vor fi evaluaţi de către personalul medical de pe portavionul USS Ronald Reagan”, se arată în comunicatul transmis de Forţele Navale americane.

Avion militar american prăbuşit în Oceanul Pacific. Trei persoane date dispărute

Itsunori Onodera, ministrul de Apărare al Japoniei, a declarat că a fost informat de către Forţele Navale americane că accidentul s-a produs din cauza unei defecţiuni tehnice. Acesta a adăugat că opt persoane aflate la bordul avionului au fost salvate.

Portavionul USS Ronald Reagan participa la un exerciţiu comun alături de Forţele Navale japoneze, în apropierea arhipelagului nipon. În luna august, zece militari ai Forţerlor Navale americane au murit, după ce portavionul în care se aflau, USS John McCain, a intrat în coliziune cu o altă navă în apropierea statului Singapore. În plus, în luna iunie, un alt portavion american, USS Fitzgerald, s-a lovit de o navă ce transporta marfă în apropierea Japoniei, iar şapte militari americani au murit în urma acestui accident.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×