Video. Avion de luptă rusesc, doborât de rebelii din Siria

Eduard Popa   
in Stiri de ultima ora
03/02/2018, 19:20
Video. Avion de luptă rusesc, doborât de rebelii din Siria

Mai multe clipuri care circulă pe reţelele de socializare au surprins momentul în care avionul rus este lovit de o rachetă a rebelilor. Suhoiul a picat între localităţile Maarat al Numan şi Saraqueb, potrivit organizaţiei independente Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO). VEZI VIDEO MAI JOS

Regiunea Idlib este controlată de facţiuni insurgente rebele. Chiar dacă situaţia se mai calmase în ultima perioadă, guvernul sirian a reluat ofensiva din 25 decembrie 2017 cu sprijin aerian din partea Rusiei.

Războiul civil din Siria intră în al optulea an

Pilotul a reuşit să se catapulteze şi a fost capturat viu. Deocamdată, informaţia nu a fost comentată de autorităţile ruse. OSDO a mai informat că avioane militare şi elicoptere au lansat sâmbătă 50 de atacuri aeriene asupra Idlib.

Războiul civil din Siria a început în primăvara lui 2011 între forţele guvernamentale conduse de Bashar al-Assad şi opozanţii săi politici. Conflictul a degenerat, a creat premizele pentru apariţia organizaţiei teroriste Statul Islamic, criza refugiaţilor dar şi aproape 500.000 de victime. 

 

Ştirea MOMENTULUI

În această vară nu scăpăm de ploi, iar la toamnă vine canicula! Prognoza meteo în următoarele luni

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei STIRI MONDENE si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale STIRI MONDENE, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.