Video. Avion de luptă rusesc, doborât de rebelii din Siria

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
03/02/2018, 19:20
Video. Avion de luptă rusesc, doborât de rebelii din Siria

Mai multe clipuri care circulă pe reţelele de socializare au surprins momentul în care avionul rus este lovit de o rachetă a rebelilor. Suhoiul a picat între localităţile Maarat al Numan şi Saraqueb, potrivit organizaţiei independente Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO). VEZI VIDEO MAI JOS

Regiunea Idlib este controlată de facţiuni insurgente rebele. Chiar dacă situaţia se mai calmase în ultima perioadă, guvernul sirian a reluat ofensiva din 25 decembrie 2017 cu sprijin aerian din partea Rusiei.

Războiul civil din Siria intră în al optulea an

Pilotul a reuşit să se catapulteze şi a fost capturat viu. Deocamdată, informaţia nu a fost comentată de autorităţile ruse. OSDO a mai informat că avioane militare şi elicoptere au lansat sâmbătă 50 de atacuri aeriene asupra Idlib.

Războiul civil din Siria a început în primăvara lui 2011 între forţele guvernamentale conduse de Bashar al-Assad şi opozanţii săi politici. Conflictul a degenerat, a creat premizele pentru apariţia organizaţiei teroriste Statul Islamic, criza refugiaţilor dar şi aproape 500.000 de victime. 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×