Avertizare meteo de tip nowcasting: viscol cu rafale de vânt de 100 de km/h

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
20/11/2017, 10:53
Avertizare meteo de tip nowcasting: viscol cu rafale de vânt de 100 de km/h

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare meteo nowcasting valabilă până astăzi, la ora 14:00. Potrivit avertizării, în intervalul menţionat, la altitudini de peste 1700 m, se vor semnala intensificări ale vântului, cu viteze care vor depăşi la rafală 90…100 km/h.

Viscolul va avea ca fenomene asociate transportul de zăpadă, care poate determina reducerea vizibilităţii. Zona vizată este regiunea de munte a judeţului Caraş-Severin.

Avertizare meteo de ninsori şi vânt puternic! Precipitaţii slabe în restul ţării

În restul ţării, cerul va fi mai mult noros şi local se vor semnala precipitaţii slabe, mai ales sub formă de ninsoare în zona montană şi în nord-vest, predominant ploi în vest şi centru, şi numai ploi, îndeosebi în prima parte a zilei, în sud-est.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare la munte, în special la altitudini mari, unde viteza la rafală va depăşi 60…70 km/h, dar trecător şi la cote mai reduse şi în sud-vest şi izolat în rest. Valorile termice se vor situa în jurul celor caracteristice acestei perioade, astfel temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 şi 10 grade, iar cele minime se vor situa, în general, între -4 şi 2 grade. Dimineaţa şi noaptea, izolat, vor fi condiţii de ceaţă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×