Avertizare de călătorie de la MAE: Cod roșu de furtună în Franța. Europa, sub furia naturii

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
23/10/2019, 18:27
Avertizare de călătorie de la MAE: Cod roșu de furtună în Franța. Europa, sub furia naturii
Avertizare de călătorie de la MAE pentru sudul Franței. Sursa foto: Google Maps, Voice of America. Colaj: Fanatik

Ministerul Afacerilor Externe a transmis o avertizare de călătorie pentru Franța, acolo unde meteorologii au emis atenționări de vreme rea. Au fost emise două coduri: unul roșu și altul portocaliu de ploi. Franța nu este singurul stat unde furtunile lovesc violent. Zilele trecute, Insulele Baleare au fost aproape măturate de ciclonul mediteranean și s-au înregistrat inclusiv victime.

Avertizare de cod roșu de furtună în Franța

Ministerul de Externe a emis avertizarea de călătorie pentru localitățile din sudul Franței. Sunt vizate departamentele din Bouches-du-Rhône, Var, Vaucluse, Tarn, Gard, Hérault, Aveyron, Aude, Pyrénée Orientales, Corsica de Sud şi de Nord, acolo unde din această seară vor intra în vigoare coduri portocaliu și roșu de furtuni, asta însemnând că se vor acumula peste 100 de litri pe metru pătrat, ploaia căpătând aspect de vijelie.

Vântul va sufla cu o viteză între 90 și 120 de kilometri la oră, conform meteorologilor francezi, motiv pentru care cetățenilor le este recomandat să nu iasă din case în localitățile din zonele menționate mai sus, iar dacă se află la volan, să oprească mașina într-un loc sigur. Furtunile vor face ravagii în această noapte, iar meteorologii spun că vremea rea va continua și mâine până la prânz.

avertizare mae
Furtunile au făcut ravagii și în Spania. Imagine din Ibiza. Sursa foto: Periodico de Ibiza

Numerele de telefon la care pot apela românii

Cetățenii români pot solicita asistență la numerele Ambasadei Române de la Paris: +33147052966 şi +33147052755. Cetățenii pot apela și la Consulatul din Marsilia, la numărul + 33491221741. Mai jos, alte adrese importante pentru românii care au nevoie de ajutor:

  • număr Consulat Lyon: +33643627736;
  • Consulatul General al României de la Strasbourg: +33627050022;
  • adresele web: paris.mae.ro, marsilia.mae.ro, lyon.mae.ro, strasbourg.mae.ro sau mae.ro.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×