Avertismentul Poliției Române: „Este o fraudă!”

Maria Cristina  
înStiri de ultima ora
12/06/2018, 12:08
Avertismentul Poliției Române: „Este o fraudă!”

Avertismentul Poliției Române: „Este o fraudă!” – Poliţia Română nu solicită efectuarea de transferuri online pentru recuperarea de date.

Avertizează, de asemenea, că poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii informatice au fost sesizaţi despre desfăşurarea unei campanii prin care se încearcă fraudarea victimelor prin sisteme informatice în numele Poliţiei, potrivit stirileprotv.ro.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Avertismentul Poliției Române: „Este o fraudă!”

Dacă primiţi un astfel de mesaj, este important să ştiţi că este o fraudă şi să nu daţi curs cererii! Sesizaţi Poliţia dacă aveţi calculatorul criptat sau dacă aţi plătit. Poliţia Română vă recomandă să nu plătiţi suma cerută pentru decriptarea fişierelor, în cazul în care calculatorul este virusat, întrucât de cele mai multe ori nu veţi recapătă fişierele. Anunţaţi de îndată Poliţia în cazul în care sunteţi victime ale unor astfel de atacuri”, se arată într-un comunicat al IGPR.

Poliția Română spune că este bine să se facă back-up-uri regulate ale datelor stocate pe sistemul informatic, menţinerea sistemului updatat și instalarea unui antivirus. De asemenea, nu trebuie deschis niciodată un ataşament primit de la o persoană necunoscută sau un link neobişnuit primit pe reţelele de socializare.

 

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×