Avertismentul Organizației Mondiale a Sănătății, despre coronavirus: „Ne aflăm într-un moment decisiv”

Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri de ultima ora
27/02/2020, 20:58
Avertismentul Organizației Mondiale a Sănătății, despre coronavirus: „Ne aflăm într-un moment decisiv”
Avertismentul Organizației Mondiale a Sănătății, despre coronavirus: "Ne aflăm într-un moment decisiv". Sursa foto: Hepta

Organizația  Mondială a Sănătății trage un semnal de alarmă legat de coronavirus, după ce directorul OMS a declarat că epidemia a atins un „punct decisiv”, informează Agerpres.

OMS anunță că suntem într-un punct decisiv legat de covid-19

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a cerut tuturor statelor, legat de coronavirus, să acționeze rapid pentru a controla acest „virus foarte periculos”.

Directorul OMS a susținut că epidemia de covid-19 a atins „punct decisiv”, iar măsurile pe care statele le vor lua acum vor impacta, într-un mod sau altul, epidemia de coronavirus.

Potrivit ultimelor date, coronavirusul apărut în orașul chinez Wuhan la finalul lunii decembrie a provocat îmbolnăvirea a peste 78.000 de oameni, dintre care peste 2.700 au decedat.

Cu toate acestea, îngrijorarea organizației s-a mutat către cazurile din afara Chinei, directorul OMS declarând că „ceea ce se întâmplă în restul lumii reprezintă principala noastră îngrijorare”, în contextul în care peste 3.470 de cazuri au fost înregistrate în 44 de ţări.

Numărul zilnic de noi infecţii cu coronavirus la nivel global este în mai mare decât cel înregistrat în China

„Dovezile pe care le avem arată că nu pare să existe o transmitere comunitară generalizată”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus în cadrul unei conferinţe de presă.

„Ne aflăm într-un moment decisiv”, a mai spus acesta, făcând referire la faptul că, în ultimele două zile, numărul zilnic de noi infecţii cu covid-19 la nivel global este în mai mare decât cel înregistrat în China.

În ultimele 24 de ore, şapte ţări, între care Brazilia şi Norvegia, au înregistrat câte un prim caz, astfel că directorul OMS a cerut tuturor statelor să acționeze rapid.

„Dacă acţionaţi acum într-o manieră agresivă, puteţi stăvili acest coronavirus. Sfatul meu este să acţionaţi rapid ”, a declarat șeful Organizației Mondiale a Sănătății.

„Dacă mi-aţi solicita sugestii pentru a preveni acest virus, aş da sfaturi similare ca în cazul gripei: spălaţi-vă frecvent mâinile, nu vă atingeţi faţa cu mâinile … în absenţa unui vaccin şi chiar dacă ştiinţific nu este acelaşi lucru ca gripa, principiile de bază pentru a preveni infectarea sunt acelaşi”, a spus Ghebreyesus în cadrul unei conferinţe de presă.

Directorul OMS a precizat și că există „mai multe ţări nu au mai raportat cazuri de peste două săptămâni”, precum Belgia, Cambodgia, India, Rusia şi Vietnam. „Fiecare dintre aceste ţări este diferită. Şi, fiecare arată că măsurile agresive şi timpurii pot împiedica transmiterea înainte ca virusul să se instaleze”, a afirmat șeful OMS.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×