Avertismentul meteorologilor. Un val de ger va lovi România

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
22/02/2018, 12:39
Avertismentul meteorologilor. Un val de ger va lovi România

Temperaturile au început deja să scadă, iar de duminică vom avea minus 10 grade pe timpul zilei în toată ţara. De vină pentru această vreme rea este un vortex polar care afectează toată Europa informează www.ştirileprotv.ro.

În toate cele 3 luni de iarnă, temperatura nu a scăzut în Bucureşti pe timpul zilei, mai mult de minus 6 grade, temperatura înregistrată la staţia Filaret în ianuarie. De săptămâna viitoare, însă meteorologii spun că va fi mult mai frig de atât, tocmai acum când ne pregătim să sărbătorim primăvară.

Alina Şerban-Meteorolog: “Pentru începutul săptămânii viitoare vorbim de vreme geroasă, temperaturi sub minus 10 grade chiar şi ziua. Duminică şi luni ne aşteptăm că temperaturile să fie negative în toată ţară. Din datele ultimelor materiale rezultă că primăvară debutează cu un episod de iarnă”

Aşadar dacă până acum am avut o vreme anormal de caldă, acum va fi anormal de frig. Senzaţia de ger a apărut deja. Din cauza vântului, la vârful Omu, temperatura resimţită a fost de minus 30 de grade, iar meteorologii numesc asta că fiind o temperatură scăzută extremă.

Acest val de frig este o anomalie meteorologică. Totul porneşte de la un vortex polar explică un climatolog.

Datele le arată climatologilor că valul de frig va rămâne peste România cel mult 3 săptămâni.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×