Peste 500.000 de părinţi îşi trimit anual copiii să facă o serie de analize medicale care, în realitate, nu sunt necesare. Nu o fac de bunăvoie, ci pentru că aşa li se cere.
IMAGINI BOMBĂ cu Elena Udrea la plajă! GALERIE FOTO INCENDIARĂ!
Problema nu ar fi atât de îngrijorătoare, căci până la urmă ce mai contează câteva milioane de euro risipite şi câteva laboratoare care transformă medicina în comerţ?
AFACERI PE ANXIETATEA PARINTILOR
Trăim într-o societate în care destule laboratoare medicale şi clinici fac o afacere din exploatarea anxietăţii părinţilor în privinţa posibilelor boli ale copiilor. Această anxietate se accentuează atunci când copilul intră la grădiniţă şi are contact cu persoane asupra cărora părintele nu are niciun control.
FOTOGRAFIATĂ pe ascuns cînd SE DEZBRACA la baie! Ce a făcut această femeie cînd a observat camera. Imaginile urmărite de milioane de oameni
Într-un astfel de context, nu ar fi totuşi recomandabil ca aceste exudate să-i identifice pe copiii purtători sănătoşi şi să-i trateze în aşa fel încât ei să scape de aceşti germeni pe care i-ar putea transmite şi copilului meu?
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Antonia îți aduce 777 rotiri gratuite la Betano! Garantat, fără depunere
BOMBĂ! Gigi Becali are lacrimi în ochi! A aflat! Ce notă a luat fiica lui la ADMITEREA la DREPT! Se uită la lista concurenţilor şi nu îi vine să creadă!!!
“La nivel de confort psihic pot înţelege o astfel de reacţie”, admite conf. dr. Gabriel Popescu. “Dar chiar dacă acel coleg scapă de streptococ, oricând un alt coleg poate lua streptococul din altă parte: din parc sau chiar de la părinţii care-l aduc de la serviciu”.
ŞOC LA ANTENA 1! VEDETA A FOST DATĂ AFARĂ PENTRU CĂ A NEGOCIAT CU PRO TV!!!
Dr. Ileana Radu, medic de familie cu specializare pediatrică, confirmă că “efectuarea acestor analize ajută mai degrabă anxietatea părinţilor, care sunt liniştiţi că au făcut tot ce trebuie ca să fie în siguranţă copilul lor. Dar copilul poate contacta oricum ceva de la grădiniţă pentru că nu există grădiniţe complet sterile”. Şi profesorul Dorel Săndesc, medic şi secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, afirmă că “aceste analize sunt nejustificate şi nu sunt obligatorii”.
FOTO ULUITOR! CUM ARATA VEDETA TV ANDREEA ESCA LA 18 ANI!!! E DE NERECUNOSCUT!!!
Deşi legea nu prevede explicit obligativitatea efectuării acestor analize, grădiniţele le solicită ca o condiţie obligatorie la înscriere. De ce? “Pentru că aşa cer toate celelalte grădiniţe”, explică managerul* unei grădiniţe bucureştene. “Analizele acestea le facem ca măsură de prevenţie. Iar dacă vine un control de la Sanepid, atunci trebuie să fim în regulă cu actele medicale”.
INCREDIBIL! S-a întors acasă din delegaţie, la soţie, şi i-a făcut această poză. După ce a vazut fotografia a DIVORŢAT de ea
Doar că “în niciun caz epidemiile nu se previn testând o masă de copii din care 80-90% nu sunt purtători de streptococ”, contrazice conf. dr. Gabriel Popescu de la Institutul Matei Balş afirmaţia respectivului manager. “Avem aşadar 80-90% dintre copii pe care-i testăm degeaba. Iar ceilalţi, care sunt purtători sănătoşi, nu pot deveni sursă de epidemie. În plus, la purtătorii sănătoşi tratamentul cu antibiotice este de cele mai multe ori ineficient”.
DIRECTORI CARE DEZINFORMEAZA POPULATIA
Şi atunci de ce solicită grădiniţele aceste analize? O posibilă explicaţie vine de la dr. Ileana Radu: “Unele grădiniţe au relaţii contractuale cu câteva laboratoare deoarece caută să câştige favoarea părinţilor, să le economisească timpul şi să le transmită părinţilor că sunt colectivităţi sigure”.
Dezvăluiri HALUCINANTE din relaţia unui CUPLU CELEBRU al României! INSELATA după cununia civilă, a vrut SA ANULEZE nunta!
O altă explicaţie este reacţia conducătorilor anumitor direcţii de sănătate publică (DSP), adică acel Sanepid de care se teme managerul de grădiniţă citat mai sus. Deşi Ministerul Sănătăţii subliniază clar că aceste analize nu sunt obligatorii, unii directori de DSP-uri, cum este Dumitru Viorica din judeţul Timiş, îi informează greşit pe oameni susţinând că aceste analize sunt “examenele obligatorii”.
ĂSTA E GIGI BECALI! GEST FENOMENAL pentru românul condamnat la MOARTE! Familia a primit vestea cu lacrimi în ochi
Anunţată de jurnalistul HotNews că legea nu prevede obligativitatea acestor analize, directorul Dumitru Viorica a răspuns că “eu ştiu că sunt prevăzute, dar lăsaţi-mă să mă uit pe legislaţie”. La insistenţele HotNews, oficialul DSP Timiş explică logica acestor analize: “Se cer exsudatele pentru anginele roşii, care pot fi cu streptococ beta-hemolitic, şi din cauza asta ulterior copiii pot să facă scarlatină”.
Explicaţia oficialului DSP induce în eroare. “Angina roşie se diagnostichează clinic, deci copilul trebuie examinat să vezi dacă are febră, dacă îl doare în gât şi celelalte simptome. Aşa că nu văd de ce ar trebui să facem exsudat în masă, la toţi copiii care intră la grădiniţă”, explică conf. dr. Gabriel Popescu.
MATEMATICA nu e grea, dar nici uşoară! Asta e ECUAŢIA SIMPLĂ care le dă mari bătăi de cap românilor! Foarte mulţi greşesc răspunsul!
Practic, aceste analize se justifică doar la copiii care au deja semne de boală, nu şi la cei care sunt sănătoşi. “Dacă e bolnav copilul, atunci da, e foarte important să-i facem exsudatul. Dar asta nu înseamnă să-i testăm pe copiii sănătoşi. Nu avem de ce”, subliniază din nou conf. dr. Gabriel Popescu.
O BOMBA MEDICALA: TIC-TAC TIC-TAC
De ce atâta tevatură pentru peste o jumătate de milion de analize efectuate anual nejustificat? Pentru că cei mai buni specialişti în boli infecţioase din România se tem de o bombă biologică care ticăie tot mai ameninţător: rezistenţa acestor bacterii la tratamentul cu antibiotice. Românii sunt consumatori avizi de antibiotice: pe locul doi în UE. Anul trecut, consumul de antibiotice în România a crescut cu 4,5% faţă de anul precedent.
ADELINA PESTRIŢU, ANUNŢ ŞOC! FANII AU ÎNMĂRMURIT! „Am …”
Deja peste jumătate din stafilococii aurii care circulă în România sunt rezistenţi la meticilină. Dacă acest germen rămâne în nas sau în faringe nu este periculos, dar dacă ajunge la nivelul plămânilor, al inimii sau al articulaţiilor provoacă boli tot mai greu de vindecat cu tratamentele actuale.
“Ceea ce este de-a dreptul nociv, şi iresponsabil social, este că efectuarea acestor teste deschide posibilitatea unui abuz”, avertizează conf. dr. Gabriel Popescu. “Administrarea de antibiotice pentru eliminarea bacteriilor de la purtătorii sănătoşi are consecinţe nefaste asupra copiilor şi a comunităţii în întregul ei: apariţia de germeni rezistenţi la antibiotice, care ulterior pot fi transmişi celor din jur”.
Răspândirea Stafilococului rezistent la tratament în Europa. România are deja peste 50% din bacteriile circulante rezistente (sursa: ECDC)
“Exsudatele identifică de multe ori stafilococul pentru că cei mai mulţi dintre noi suntem purtători sănătoşi”, explică dr. Valeria Herdea, pediatru şi medic de familie. “Dar părinţii ne cer antibiotice şi e foarte greu să-i explici unui om: măi creştine, copilul e sănătos, nu-i nicio problemă, nu-i trebuie antibiotice. Omul va merge la alt medic, şi la alt medic, până ce primeşte antibioticele”.
Un astfel de medic*, care prescrie antibioticele, îşi explică conduita: “Când îmi vine un copil cu un exsudat pozitiv pentru streptococ sau stafilococ şi are şi antibiograma făcută, îi dau categoric o prescripţie de antibiotic, chiar dacă nu e bolnav şi îl pot socoti purtător sănătos. Ştiu că o astfel de conduită contribuie la creşterea rezistenţei la antibiotice, care e tot mai prezentă şi o văd zilnic la cabinet. Şi încerc de cele mai multe ori să-i explic asta părintelui, dar nu întotdeauna înţelege”.
CE FACE MINISTERUL SANATATII?
Situaţia abuzului de antibiotice cauzat de efectuarea în masă a acestor analize la solicitarea grădiniţelor este cunoscută de Ministerul Sănătăţii. Chiar şi înalţi oficiali europeni, prin vocea directorului Centrului European pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, au atenţionat că “ministrul dumneavoastră ar trebui să spună că reducerea consumului de antibiotice este foarte importantă pentru România”. Presa de la Bucureşti a atras atenţia asupra subiectului încă din 2014, dar deocamdată fără niciun rezultat.
ROM NIA, ÎN DOLIU! Tragedia s-a produs în urmă cu puţin timp! Celebrul cîntăreţ A MURIT! Avea numai 33 de ani! Lovitură teribilă pentru muzica românească!
“Există nişte norme comune ale Ministerului Sănătăţii şi ale Ministerului Educaţiei care nu precizează obligativitatea unor analize, ci atestarea de către medic a faptului că acel copil nu are vreo boală infecţioasă”, spune prof. dr. Dorel Săndesc, secretar de stat. “Dar, printr-o interpretare excesivă, medicii fac recomandări, că nu-i doare mâna, să se facă aceste analize. Fenomenul este extins şi de aceea pregătim un alt act normativ comun prin care să precizăm explicit că nu impunem aceste analize”.
Dacă acest act nu va apărea în timp util, 2015 va fi un nou an în care banii şi timpul părinţilor vor fi risipiţi pe alte sute de mii de analize cu un singur rezultat: creşterea abuzului de antibiotice. Păstrând proporţiile, e ca şi când de frica cancerului am începe să ne tratăm preventiv cu citostatice.
Te crezi un şofer bun? 75% dintre cei care se uită la imaginea asta greşesc răspunsul! Tu ştii cine intră în intersecţie?
INCREDIBIL! S-a întors acasă din delegaţie, la soţie, şi i-a făcut această poză. După ce a vazut fotografia a DIVORŢAT de ea
“E mult mai important, dragă părinte, să creăm obişnuinţa ca acei copii cu boală respiratorie să nu fie primiţi la grădiniţă până ce nu se lămureşte exact ce au şi, doar dacă e cazul, să fie trataţi cu antibiotice”, spune conf. dr. Gabriel Popescu. “E preferabil să acţionăm aşa decât să-i tratăm fără rost cu antibiotice pe cei sănătoşi, doar pentru că sunt purtători, şi să ne trezim apoi că avem copii cu microbi rezistenţi la tratament şi pe care îi transmit cu multă uşurinţă unul altuia”.
* Declaratii facute sub conditia protejarii identitatii persoanei intervievate.
Sursă: www.hotnews.ro