Avertisment de la BILL GATES: „O nouă CATASTROFĂ MONDIALĂ”

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
14/08/2015, 14:04
Avertisment de la BILL GATES: „O nouă CATASTROFĂ MONDIALĂ”

Astăzi pericolul cel mai mare pentru o catastrofă mondială ar fi un virus foarte infecţios, nu un război, este de părere Bill Gates, cofondatorul Microsoft Corporation şi unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume.

“Când eram copil, dezastrul de care ne temeam cel mai mult era războiul nuclear. De aceea ţineam un butoi ca acesta jos în beci, plin cu conserve de mâncare şi apă. În caz de atac nuclear urma să coborâm, să ne adăpostim şi să mâncăm din butoi. Astăzi, pericolul cel mai mare de catastrofă mondială nu arată aşa. Lucrul care ar omorî peste 10 milioane de oameni în următoarele decenii cel mai probabil ar fi un virus foarte infecţios, nu un război. Nu rachete, ci microbi. În parte motivul este că am investit enorm în arme nucleare pentru descurajarea atacurilor. În schimb am investit foarte puţin într-un sistem de prevenire a epidemiilor. Nu suntem pregătiţi pentru următoarea epidemie”, a spus Bill Gates, într-o conferinţă TED.

Galerie FOTO SUPER HOT!!! Alina Eremia a mers la PLAJĂ şi nu a mai ţinut cont de NIMIC!!!  A fost surprinsă în ipostaze INCENDIARE!

Acesta a dat un exemplu: Ebola. “Sunt convins că aţi citit toţi în ziare. Sunt multe probleme, am urmărit atent situaţia cu metodele de analiză pe care le folosim pentru a urmări eradicarea bolii. Privind ce s-a întâmplat, problema n-a fost că am avut un sistem care n-a mers destul de bine. Problema a fost că n-am avut deloc un sistem. De fapt e evident că lipseau unele elemente esenţiale. Nu avem un grup de epidemiologi pregătiţi să se ducă, să vadă despre ce boală e vorba şi până unde s-a răspândit”, a mai spus Gates.

Caz INCREDIBIL! Ce le făcea PROFESOARA elevilor săi de liceu!!! Galerie FOTO! Pentru asta a fost acuzată de ABUZ sexual

Omul de afaceri afirmă că a fost uimit de faptul că rapoartele au sosit pe hârtie. Cu mare întârziere au fost puse online şi erau extrem de imprecise. “N-am avut o echipă medicală gata de plecare. N-am avut o metodă de pregătire a oamenilor. Médecins Sans Frontières a organizat foarte bine voluntarii, dar chiar şi aşa am întârziat prea mult cu trimiterea miilor de lucrători în aceste ţări. Iar în caz de epidemie majoră ne-ar trebui sute de mii de lucrători. Nu era nimeni la faţa locului să se ocupe de metodele de tratament, nimeni să se uite la diagnostice, nimeni să vadă ce instrumente să fie folosite. De exemplu, am fi putut lua sânge de la supravieţuitori să-l procesăm şi să facem injecţii cu plasmă să protejăm oamenii. Dar nu s-a încercat niciodată”, a completat omul de afaceri.

Galerie FOTO. A cerut DIVORŢ după ce a găsit POZE vechi cu NEVASTA. „Vreau copii, NU ŞOPÎRLE!!! Are 20 operaţii estetice”.

El mai spune că multe lucruri nu s-au făcut. Lipsa pregătirilor ar putea face ca următoarea epidemie să fie incredibil mai dezastruoasă decât Ebola. “Hai să vedem cum a avansat Ebola în cursul acestui an. Au murit aproximativ 10.000 de persoane, practic toate în trei ţări din vestul Africii. Boala s-a limitat acolo din trei motive. În primul rând lucrătorii medicali au muncit eroic. Au găsit bolnavii şi au împiedicat răspândirea infecţiilor. În al doilea rând, e natura virusului. Ebola nu se răspîndeşte prin aer. Până să devină contagioşi cei mai mulţi se simt atât de rău încît stau la pat. În al treilea rând n-a ajuns în multe zone urbane. E un noroc pur. Dacă ajungea în zone mai urbanizate numărul de cazuri ar fi fost mult mai mare”, a mai spus Gates.

Omul de afaceri spune că data viitoare s-ar putea să nu mai avem acelaşi noroc. Ar putea fi un virus cu care bolnavii contagioşi să se simtă destul de bine încât să poată merge cu avionul sau să se ducă la piaţă. Sursa virusului ar putea fi naturală, ca la Ebola, dar poate fi şi bioterorismul. Deci lucrurile ar putea sta de o mie de ori mai rău.

Potrivit spuselor lui Gates, Banca Mondială estimează că în caz de epidemie mondială de gripă pierderile globale ar fi de peste 3.000 de miliarde de dolari, pe lângă milioane şi milioane de morţi. Aceste investiţii aduc beneficii semnificative, dincolo de simpla pregătire pentru epidemie.

“Cred deci că ar trebui să fie o prioritate absolută. Nu trebuie să ne panicăm, nu e nevoie să adunăm cutii de spaghete sau să coborâm în beci. Dar trebuie să ne mişcăm, pentru că timpul nu ţine cu noi. De fapt, dacă e să găsim ceva bun în epidemia de Ebola e că ne poate servi drept avertizare, semnal de alarmă, să ne pregătim. Dacă începem acum, am putea fi pregătiţi pentru următoarea epidemie”, a conchis Gates.

Sursă: www.capital.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×