Autocar cu copii blocat la Sinaia, la cota 1400! Jandarmii au intervenit

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
24/01/2019, 21:14
Autocar cu copii blocat la Sinaia, la cota 1400! Jandarmii au intervenit
Un autocar cu 40 de copii blocat la Sinaia

Un autocar cu 40 de copii a fost blocat pe drumul către cota 1400, Sinaia. Jandarmii și autoritățile au intervenit, joi seară, imediat, pentru salvarea acestora. Autoritățile îi vor transporta în siguranță pe copii la Hotelul Cota 1400, iar apoi vor intervenit pentru deblocarea autocarului blocat în zăpadă. Șoferul a sunat de urgență la 112, în timp ce automobilul de tonaj era rămas imobilizat în zăpadă în jurul orelor 18:30.

Conform Digi 24, copiii, școlari, aveau vârste mici, iar, potrivit unuia dintre salvatori, Paul Dorneanu, echipajele de salvare alături de forțele Jandarmeriei urmează să transporte copiii la hotelul Cota 1400, ca mai apoi să se ocupe de deblocarea autocarului.

Autocar cu 40 de copii blocat la Sinaia, la cota 1400

La intervenție vor participa mai mulți voluntari cu mașini de mare putere, ce au mai salvat turiști aflați în situații asemănătoare. Conform Biroului de Presă al IPJ Prahova, drumul spre Cota 1400 este închis circulației, date fiind condițiile meteo nefavorabile. La Sinaia a plouat torențial, iar zăpada ce s-a depus la sol a înghețat.

Administrația Națională de Meteorologie a dat cod portocaliu de polei pentru zonele: Vrancea, Galați și toată zona de sud-est, din Prahova până în Călărași. „Ca urmare a atenționării meteorologice care vizează municipiul București, de la ora 07:00 pana la ora 14:00 am acționat pentru îndepărtarea a 4 copaci căzuți pe carosabil și pe 2 auto și a unui stâlp de electricitate rupt.

Autocar cu copii blocat la Sinaia, la cota 1400! Jandarmii au intervenit
ANM a anunțat alertă de cod galben

Recomandă cetăţenilor următoarele măsuri preventive, specifice condiţiilor de vânt puternic:
a)pentru persoanele aflate pe stradă, se va evita adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie;
b)sistarea activităţilor desfăşurate în teren deschis sau la înălţime;
c)închiderea tuturor ferestrelor locuinţelor şi altor categorii de construcţii, precum şi îndepărtarea de acestea;
d)evitarea atingerii stâlpilor sau firelor căzute la pământ şi ocolirea acumulărilor de apă din zonele cu pericol potenţial de electrocutare”, se arată într-un comunicat al ISU.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×