Austria nu mai primeşte persoane care vin din Italia. Există o singură excepţie

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
10/03/2020, 16:44
Austria nu mai primeşte persoane care vin din Italia. Există o singură excepţie
Austria nu mai primeşte persoane care vin din Italia. Sursa foto: dw.com

Austria nu va mai primi pe teritoriul ei persoane care sosesc din Italia. De asemenea, autortăţile de la Viena au interzis evenimentele în spaţii închise cu peste 100 de persoane, ambele măsuri fiind luate pentru limitarea răspândirii coronavirusului. Anunţurile au fost făcute de cancelarul austriac Sebastian Kurz.

Austria nu mai primeşte persoane care vin din Italia

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a anuţat că persoanele ce vin din Italia nu vor mai intra pe teritoriu asutriac şi că evenimentele mai mari de 100 de persoane desfăşurate în spaţii închise vor fi interzise.

Excepţie de la regulă vor face cei care vin din Italia şi au un certificat medical care atestă că sunt sănătoşi.

Austria primeşte cetăţeni din Italia, dar care dovedesc că sunt sănătoşi

Anunţul a fost făcut după ce premierul Italiei Giuseppe Conte a declarat că întreaga sa ţară este în carantină. Carantina afost instutuită cu scopul de a combate coronavirusul.

Principala prioritate este prevenirea răspândirii şi, astfel, importarea bolii în societatea noastră. Prin urmare, a fost impusă o interdicţie de intrare în Austria a persoanelor din Italia, cu excepţia celor care dispun de un certificat medical (care atestă că sunt sănătoase)„, a declarat Sebastian Kurz într-o conferinţă de presă.

De asemenea, potivit ministrului austriac de Interne, Karl Nehammer, a declarat că şi evenimentele din aer liber şi care au mai mult de 500 de participanţi vor fi interzise.

În plus, cursurile universitare vor fi suspendate, iar autorităţile au rugat companiile să îşi lase angajaţii să lucreze de acasă.

Viena anunţase încă de săptămâna trecută că suspendă zborurile directe către oraşele italiene Bologna şi Milano, precum şi către Iran şi Coreea de Sud.

În Austria au fost înregistrate până acum 157 de cazuri de coronavirus, nimeni nu a decedat.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×