Aur de 2 milioane de dolari se pierde anual în canalizările acestei ţări!

Filon Stan   
în Hotnews
12/10/2017, 00:01
Aur de 2 milioane de dolari se pierde anual în canalizările acestei ţări!

Zeci de kilograme de aur ajung la canalizare anual! Se întâmplă în Elveţia, ţară prin care trece aproximativ 70% din cantitatea totală de aur din întreaga lume. O parte din cantităţile imense de metal preţios prelucrat în rafinăriile din această ţară ajung să fie pierdute pe parcurs, iar canalizările din Elveţia ”înghit” aproximativ 43 de kilograme de aur anual, în valoare de aproximativ 1,8 milioane de dolari.

Cantitatea este destul de mare per total, însă rămâne infimă în comparaţie cu cantitatea totală de aur procesat în ţară. În plus, cercetătorii care au studiat acest fenomen spun că aurul care ajunge sub formă de deşeuri în apă nu reprezintă un risc pentru mediul înconjurător. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Din păcate, cercetătorii care s-au ocupat de studiu aduc veşti proaste şi pentru cei care vor să pună de-o afacere: recuperarea aurului pierdut în apele elveţiene nu merită efortul. Sunt doar câteva locuri unde recuperarea aurului ar putea deveni o practică viabilă.

Regiunea Ticino, unde se găsesc mai multe rafinării, este bogată şi în reziduuri aurifere, iar aici s-ar putea justifica eforturile şi costurile necesare pentru recuperare. Poate că nu poţi să mergi cu sita, aşa cum o făceau cei din Vestul Sălbatic acum două secole, dar soluţii există.

Aurul nu e singurul metal preţios rătăcit în Elveţia. Anual, aproximativ 3 tone de argint, în valoare de aproximativ 1,7 milioane de dolari, se pierd la fel. De asemenea, pot fi identificate şi urme de tantal şi de germaniu, elemente folosite în sectoarele tehnologice şi medicale.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×