Au elucidat un mister vechi de 20 ani după ce fiica lor a venit acasă cu noua ei prietenă

Ionuţ Cataramă   
în Monden
16/06/2017, 18:22
Au elucidat un mister vechi de 20 ani după ce fiica lor a venit acasă cu noua ei prietenă GALERIE FOTO

Un caz care a rămas fără rezolvare 20 de ani şi-a găsit deznodământul atunci când familia Nurse, din Africa de Sud, a cunoscut o nouă prietenă pe care fiica lor şi-o făcuse la şcoală.
Povestea a început în 1997, când Celeste Nurse s-a trezit fără fiica ei în maternitate, la trei zile după ce a născut. Tânăra mamă, care avea atunci 18 ani, adormise cu fetiţa la piept, timp în care a fost furată.

Timp de două decenii, familia Nurse nu a renunţat la ideea că îşi va regăsi fiica la un moment şi i-au serbat, în absenţă, ziua de naştere în fiecare an.

Totul s-a schimbat, însă, în februarie 2015, când cea de-a doua fiică a soţilor Nurse lw-a prezentat acestora pe noua ei prietenă de la şcoală. La vederea tinerei şi a asemănării izbitoare cu Celeste, cuplul a intuit că este copilul lor răpit. Apoi au început să discute şi, astfel, a aflat că fata, pe nume Zephany, era născută în aceeaşi zi cu fiica lor dispărută.

Familia a anunţat imediat autorităţile a cerut efectuarea unui test ADN, care a confirmat identitatea lui Zephany. Fata a crescut la numai câţiva kilometri de părinţii ei biologici.

În procesul care a urmat, instanţa a stabilit că femeia care a răpit-o pe Zephany fusese văzută de mai multe ori vizitând maternităţi, înainte să se producă răpirea. Femeia în vârstă de 52 de ani a răpit-o pe fetiţă când avea numai trei zile, în 1997, dintr-o maternitate din Cape Town, unde Celeste Nurse era internată cu copilul.

Ea s-a apărat în faţa judecătorului susţinând că a adoptat un copil în 1997, dar că a pierdut actele adopţiei. Apoi, şi-a schimbat declaraţia, susţinând că a cunoscut o femeie pe nume Sylvia la un spital din Cape Town, care i-a vândut copilul. Ea a spus că este nevinovată şi că este o victimă în această situaţie.

Tribunalul a stabilit că povestea femeii nu este credibilă, dând custodia lui Zephany părinţilor ei biologici, înainte ca aceasta să fie condamnată la 10 ani de închisoare pentru răpire.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×