Au crezut că a venit Apocalipsa. Arabia Saudită, invadată de lăcuste

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
23/02/2020, 19:23
Au crezut că a venit Apocalipsa. Arabia Saudită, invadată de lăcuste
Arabia Saudită, invadată de lăcuste. Sursa rtv.net

Un fenomen neobişnuit a avut loc în Arabia Saudită. Nori uriaşi de lăcuste au invadat oraşul Khobar şi zonele înconjurătoare. Localnicii au crezut că a venit apocalisa.

Arabii au crezut că a venit apocalipsa. Ţara le-a fost invadată de lăcuste

Un fenomen ciudat a avut loc în Arabia Saudită. Localnicii oraşului Khobar şi cei din zonele înconjurătoare, au crezut că trăiesc zilele de pe urmă, cînd nori uriaşi de lăcuste le-au invadat localităţile.

Oraşul Khobar este situat în estul regatului unit, pe coasta Golfului Persic, aproape de emiratul Bahrain, informează TVR 1. Specialiştii au estimat că mai mult de două milioane de insecte s-au situat pe un kilometru pătrat.

Lăcustele au nenorocit culturile prin ţările prin care au trecut

Potrivit oamenilor de ştiinţă, lăcustele au traversat întreaga pensinulă arabă, venind din estul Africii, insectele fiind în căutare de hrană. Astfel voracele lăcuste au devastat sute de kilometri de culturi din Somalia, Oman, Kenya şi India.

Lăcustele au făcut prăpăd pe acolo pe unde au trecut. Voracele insecte au devastat sute de kilometri pătrați de culturi din Kenya, Etiopia, Somalia, Oman și India. Roiurile uriaşe de lăcuste i-au făcut pe fermieri să recurgă la măsuri disperate.

Roiuri uriașe de lăcuste distrug recoltele și vegetația de pe terenuri uriașe, obligându-i pe fermieri să recurgă la măsuri disperate. Autoritățile din Kenya și Etiopia au împrăștiat substanțe împotriva lăcustelor din avioane. Invazia de lăcuste este cea mai gravă care s-a produs în cornul Africii în ultimii 25 de ani.

În Kenya nu s-a mai vătut aşa ceva de 70 de ani. Organizația pentru Alimentație și Agricultură din cadrul ONU a declarat că invazia lăcustelor este o amenințare pentru cei 19 milioane de locuitori din zonă, care s-ar putea confrunta cu o criză alimentară.

Un roi de lăcuste de deșert variază ca mărime între un kilometru pătrat și câteva sute de kilometri pătrați, fiecare kilometru pătrat conținând chiar și 80 de milioane de lăcuste.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×