Atenție, români! Alertă de călătorie în Franța. Meteorologii anunță cod roșu de vreme severă

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
24/11/2019, 23:22
Atenție, români! Alertă de călătorie în Franța. Meteorologii anunță cod roșu de vreme severă
Alertă de călătorie în Franța. Sursa foto: thelocal.fr

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie pentru Franța, unde este în vigoare un cod roșu de vreme severă. Instituția îi înștiințează pe cetățenii români care sunt în Franța sau traversează această seară că mâine va continua să plouă foarte tare, iar vântul va sufla cu rafale de până la 60-70 de kilometri la oră.

Alertă de călătorie în Franța, mâine, 25 noiembrie

Este vorba despre un cod roșu de vreme rea și de prelungirea acestuia. Ploile vor cădea torențial în următoarele ore, iar inundațiile vor cuprinde mai multe zone, în special departamentele Var și Alpes Maritimes, acolo unde e cod roșu.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Pentru Bouche-du-Rhone, Gard, Haute Alpes este menținut un cod portocaliu de ploi puternice. Românii care au nevoie de ajutor de la consulate sau ambasade pot să îl solicite apelând următoarele numere de telefon:

  • +33147052966, +33147052755 – numerele Ambasadei României de la Paris;
  • +33491221741 – numărul Consulatului General al României la Marsilia;
  • +33680713729 – numărul misiunii diplomatice a României în Republica Franceză;
  • +33643627736 – consulatul general al României la Lyon;
  • +33627050022 – nunărul de telefon al Consulatului General al țării noastre de la Strasbourg.

Aplicația „Călătorește în siguranță”, de mare ajutor pentru cei aflați în străinătate

De asemenea, românii care vor să afle informații despre evoluția vremii în Franța și situațiile de care se pot lovi, în funcție de zonele care vor fi restricționate din cauza ploilor pot afla date în timp aproape real de pe site-urile meteoalarm.eu și paris.mae.ro. De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe le recomandă cetățenilor să își descarce aplicația „Călătorește în siguranță” pentru a fi la curent cu toate alertele de la nivel european și internațional.

 

 

Închide ×