ATENŢIE! Cum ţi se fură banii de pe card cu legea în mînă!

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
22/07/2015, 12:15
ATENŢIE!  Cum ţi se fură banii de pe card cu legea în mînă!

Unele dintre firmele care fac comerţ pe internet au găsit metode să mai “ciupească” nişte bani peste preţul produsului vândut. Cea mai nouă, folosită de firmele care vând bilete la spectacole, e aplicarea unei taxe pentru plata cu cardul.

În România, firmele nu au voie să îţi ia comision dacă plăteşti cu ajutorul cardului. Şi totuşi, unele site-uri, mai ales cele care vând bilete pentru spectacole sau meciuri, au găsit metode să ne ardă la buzunar fără să încalce legea. Metodele pe care ele le utilizează au intrat şi în atenţia ANPC, care va demara o anchetă.

ŞOC pe piaţa media! O televiziune celebră SE ÎNCHIDE 

Anunţ important! Românii din străinătate sunt chemaţi de URGENŢĂ în ţară

 

“Mi-am cumpărat două bilete la un spectacol, iarna trecută. După ce am introdus datele de pe card, când am vrut să închei tranzacţia, am văzut că apărea un comision de 2%. Pentru că ştiam că nu au voie să mă taxeze am încercat să sun la numărul pus la dispoziţia clienţilor. Am constatat că şi acesta costa, şi nu puţin. În total, cred că am plătit în plus încă 10-15 lei ”, ne spune R. B., o femeie din Bucureşti.

Ai grijă de unde este site-ul

Comisioanele pot apărea sub diverse denumiri, cum ar fi “comision de rezervare” sau “comision de tranzacţie”. Locul unde e înregistrat site- ul de pe care vrei să faci cumpărături e important. Chiar dacă numele poate suna româneşte, ca şi firma care îl deţine, important e să verifici unde se va face plata.

DEZVĂLUIRE! S-a aflat! CÎND şi UNDE va naşte Andra

Facebook, SCHIMBARE RADICALĂ! Veste ŞOC pentru toţi utilizatorii 

Pentru a te putea taxa suplimentar, aceste site-uri înregistrează plăţile în ţări din afara României unde taxele la plata cu cardul sunt permise. De obicei, sunt folosite firme din Germania, Anglia sau Gibraltar. În România, în fiecare an, în jur de 2,5 milioane de oameni fac cumpărături de pe internet şi plătesc cu cardul.

Sursă: www.libertatea.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×