Atentat sângeros soldat cu 18 victime! Cea mai crudă reţea teroristă a revendicat lovitura!

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
16/11/2017, 13:00
Atentat sângeros soldat cu 18 victime! Cea mai crudă reţea teroristă a revendicat lovitura!

Cel puţin 18 persoane au fost ucise miercuri seara, când patru atacatori sinucigaşi s-au aruncat în aer într-un oraş din nord-estul Nigeriei, au anunţat autorităţile statului Borno, informează joi dpa.

Primul atac a avut loc pe un teren de rugăciune din Konduga, lângă oraşul Maiduguri, în timp ce celelalte au avut loc în apropiere. Atacatorii, doi bărbaţi şi două femei, se numără printre cei morţi.

Atentatul sinucigaş a fost revendicat de Boko Haram

De asemenea, cel puţin 29 de persoane au fost grav rănite şi au fost transportate la spital. Se estimează că gruparea teroristă fundamentalistă sunită Boko Haram s-ar afla în spatele acestui atac. Cel puţin 20.000 de oameni au murit în regiune începând din 2009 în atacuri atribuite grupării.

Boko Haram este o grupare islamistă din nordul Nigeriei, cu caracter terorist, vestită pentru cruzimea membrilor acesteia şi care militează pentru introducerea legii Şaria în întreaga ţară şi interzicerea culturii occidentale. S-a născut ca o dizidenţă din gruparea extremistă Ansaru, apropiată de filialele Al Qaeda din Maghreb.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×