Un nou atentat cu maşină – capcană. Bilanţul: 26 de morţi

Alex Bradescu   
în Stiri de ultima ora
18/11/2017, 09:04
Un nou atentat cu maşină – capcană. Bilanţul: 26 de morţi

Cel puţin 26 de persoane au murit vineri în urma unui atac cu maşină-capcană comis de organizaţia Stat Islamic în provincia Deir Ezzor din Siria, informează news.ro. Atentatul a vizat un grup de persoane strămutate, a transmis Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDH).

Doisprezece copii se numără printre victimele atentatului din provincia unde jihadiştii vor să câştige teren în faţa ofensivei care încearcă să îi scoată din Siria. „Zeci de persoane au fost rănite şi bilanţul victimelor ar putea să crească, există răniţi în stare gravă”, a precizat directorul organizaţiei OSDH, Rami Abdel Rahman. 

Atentat în Siria: civilii fug din zonele controlate de ISIS

Persoanele strămutate intern voiau să ajungă în provincia vecină Hassake, din nord-estul Siriei, unde au fost instalate tabere pentru ei, a mai spus Rahman. Provincia Deir Ezzor este, în prezent, scena a două ofensive paralele care vor să ia de sub controlul organizaţiei Stat Islamic ultimele teritorii.

Jihadiştii controlează un sfert din provincie. Pe de o parte, forţele regimului Bashar al Asad, susţinute de aviaţia rusă, iar de cealaltă parte, luptătorii kurzi şi arabi, de la Forţele Democrate Siriene, susţinuţi de Statele Unite. Din cauza numeroaselor confruntări, civilii au încercat să fugă din ultimele zone controlate de jihadişti. 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×