Atentat în Rusia. Patru femei au fost împuşcate mortal

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
18/02/2018, 18:59
Atentat în Rusia. Patru femei au fost împuşcate mortal

Un necunoscut a deschis focul cu o armă de vânătoare la Kizliar, rănind mortal patru femei’, a precizat într-un comunicat Ministerul local al Afacerilor Interne, adăugând că ‘o localnică, un poliţist şi un membru al Gărzii Naţionale ruse au fost de asemenea răniţi’. Atacatorul a fost ucis într-un schimb de focuri cu poliţia. Motivul atacului nu este deocamdată cunoscut.

Este vorba de un locuitor din Kizliar născut în 1995, a declarat agenţiei de presă ruse Interfax directorul adjunct al filialei locale a Comitetului de Anchetă, Rassul Temirbekov. Cotidianul rus RBK a publicat relatarea unui preot care a afirmat că bărbatul ar fi tras asupra unor credincioşi într-o biserică ortodoxă din această regiune majoritar musulmană.

Astăzi, în jurul orei 16, am terminat slujba, iar oamenii începeau să plece. Un bărbat cu barbă a alergat spre biserică strigând ‘Allah Akbar’ şi a rănit mortal patru persoane’, a povestit preotul Pavel pentru publicaţia citată. ‘El avea asupra sa o armă şi un cuţit’, a adăugat clericul.

Învecinându-se cu Cecenia, Daghestanul este una din cele mai sărace şi instabile regiuni din Rusia. Ea a fost cu regularitate ţinta unor atacuri, unele revendicate de gruparea jihadistă Statul Islamic, căreia rebeliunea armată islamistă din Caucazul rus i-a jurat supunere în iunie 2015.

Sursă: www.dcnews.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×