Atentat cu bombă! Cel puţin 235 de morţi şi 130 de răniţi

Vicentiu Dinescu   
în Stiri de ultima ora
24/11/2017, 19:44
Atentat cu bombă! Cel puţin 235 de morţi şi 130 de răniţi

Atentatul s-a produs la o moschee în nordul Peninsulei Snai, în Egipt. Atacul a avut loc într-un sat situat în aproiere de Al-Arish, capitala provinciei egiptene Sinaiul de Nord. De asemenea, la moschee a avut loc un atac armat.

Atacul nu a fost revendicat imediat. Acesta ar putea să fie cel mai sângeros atentat din ultimii trei ani în regiune. Guvernul egiptean a anunţat trei zile de doliu naţional în urma atacului. Alte cel puţin 130 de persoane au fost rănite la Moscheea al-Rawdah, frecventată de musulmani sufiţi, la Bir al-Abd.

Atentatul a fost denunţat şi de Donald Trump

Preşedintele egiptean Abdel-Fattah el-Sisi a condamnat atentatul, pe care l-a catalogat drept ”criminal” şi ”laş” şi a transmis condoleanţe familiilor victimelor. Atacul ”nu va rămâne nepedepsit”, a ameninţat el-Sisi în această alocuţiune televizată şi a subliniat că Egiptul îşi va continua războiul împotriva terorismului.

Atentatul a fost denunţat şi de preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump. ”Un atac oribil şi laş asupra unor credincioşi nevinovaţi şi lipsiţi de apărare în Egipt. Lumea nu poate tolera terorismul. Să-i înfrângem militar şi să discredităm ideologia extremistă care constituie baza existenţei lor!”, a scris Trump pe Twitter în timp ce juca golf în Florida cu Tiger Woods şi Dustin Johnson.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×