Atentat sângeros cu 50 de morţi! Alte 20 de persoane au fost grav rănite! Autorităţile, în alertă!

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
21/11/2017, 16:36
Atentat sângeros cu 50 de morţi! Alte 20 de persoane au fost grav rănite! Autorităţile, în alertă!

Cel puţin 50 de persoane au fost ucise într-un atentat sinucigaş comis marţi, transmit agenţiile internaţionale de presă, citând un bilanţ anunţat de poliţie.

„Deocamdată avem cel puţin 50 de morţi” şi mai mulţi răniţi în urma unui atac kamikaze comis marţi împotriva unei moschei din oraşul Mubi, în timpul rugăciunii de dimineaţă”,  a precizat pentru AFP purtătorul de cuvânt al poliţiei din statul nigerian Adamawa, Othman Abubakar.

Atentat cu 50 de morţi în Nigeria! Explozia a avut loc într-o moschee

Potrivit surselor, atacul a fost comis de un adolescent, care s-a amestecat printre credincioşi şi-a detonat centura cu explozivi în interiorul moscheii. Alte cel puţin 20 de persoane au fost rănite în atentat şi au fost transportate la spitale din regiune, a declarat Idris Garge, coordonatorul zonal al Agenţiei naţionale pentru situaţii de urgenţă.

Atentatul nu a fost revendicat deocamdată, dar el poartă marca grupării Boko Haram, care întreprinde în mod regulat atacuri împotriva satelor din regiune şi atentate sinucigaşe. Insurecţia jihadistă, care durează de opt ani, s-a soldat până acum cu cel puţin 20.000 de morţi şi 2,6 milioane de persoane refugiate în nord-estul Nigeriei.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×