Atacuri armate în Congo! Cel puțin 17 morți în urma conflictelor

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
07/12/2019, 09:00
Atacuri armate în Congo! Cel puțin 17 morți în urma conflictelor GALERIE FOTO
17 persoane au murit în urma atacurilor. Sursa foto - facebook

Două atacuri armate au avut loc în Republica Democrată Congo! Din păcate, cel puțin 17 persoane și-au pierdut viața în urma celor două conflicte în care au fost implicați mai mulți membrii ai unei miliții islamiste în estul țării.

Atacuri armate în Congo!

Anunțul a fost făcut de un oficial local. De remarcat că Forțele Democrate Aliate (ADF), o organizație islamistă originară din Uganda, au ucis peste 100 de civili în urma mai multor raiduri din luna octombrie și până în prezent.

Rebelii ADF au ucis 14 persoane în Mantumbi, un sat aflat la 17 kilometri vest de orașul Oicha, a anunțat Donat Kibwana, administratorul teritoriului Beni. De asemenea, trei persoane au fost ucise în urma unui atac similar în Kolokoko, o suburbie a orașului Oicha.

Cel puțin 17 morți în urma conflictelor

Potrivit Organizației Națiunilor Unite, violențele din regiunile de est din această țară ar putea afecta progresele înregistrate în lupta împotriva Ebola, boală care a dus la moartea a 2.203 persoane începând din august 2018.

Mai multe organizații care luptă împotriva acestei maladii s-au retras din regiune în urma mai multor atacuri asupra voluntarilor luna trecută. Atacurile vin la doar câteva zile după ce patru persoane au murit în urma ploilor abundente care s-au abătut asupra provinciei Sud-Kivu, din Republica Democrată Congo.

De altfel, trebuie specificat că această ţară care se confruntă cu cele mai grave inundaţii din ultimii 25 de ani. „Au fost raportaţi patru morţi şi o persoană dispărută, 10 răniţi şi 70 de case afectate”, a declarat Aimé Kawaya, administratorul teritoriului Fizi.

Incidentul a avut loc la mijlocul săptămânii când ploile diluviene care au afectat majoritatea teritoriului Fizi  au provocat revărsarea unui râu. Printre persoanele decedate figurează doi copii ai unei familii care a fost luată de ape, a precizat Crucea Roşie din Fizi Kabandilwa.

Şapte persoane decedate au fost raportate în provincia Nord-Kivu la începutul săptămânii. Aproximativ 40 de persoane au murit la Kinshasa, în urma ploilor care au afectat capitala ţării în noaptea de luni spre marţi (inundaţii, alunecări de teren, electrocutare).

În nord-vestul RDCongo, şapte provincii au fost afectate de inundaţii după revărsarea fluviului Congo şi afluentului său Oubangui.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×