Atac terorist în Mali: 15 jandarmi au fost uciși de o bandă de motocicliști jihadiști

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
26/01/2020, 16:58
Atac terorist în Mali: 15 jandarmi au fost uciși de o bandă de motocicliști jihadiști

Un carnagiu a avut loc în Mali, acolo unde 15 jandarmi au fost uciși într-un atac atribuit jihadiștilor dintr-o regiune din centrul țării. Aleșii locali dau vina pe „teroriști”, termen pe care îl folosesc pentru a descrie grupările jihadiste.

Aceștia ar fi intrat în tabăra militară de la Sokolo călătorind pe motociclete și fiind înarmați până în dinți.

Atac terorist în Mali. Mai mulți jandarmi au fost uciși

„E un adevărat haos. Tot materialul militar a fost sustras”, a spus un oficial din cadrul ONG-urilor, după retragerea presupușilor jihadiști.

Țara din vestul Africii se confruntă de multe ori cu violențe și atacuri armate în zone din centrul și nordul Mali. Totul a pornit de pe urma lovituri ide stat militare din 2012, prin care grupări rebele separatiste și apoi militanți afiliați Al-Qaeda au preluat controlul regiunii.

Pe lângă Al-Qaeda, în ultimii ani și-au făcut apariția în zonă și cei de la ISIS, care pe seama instabilității din zonă a reușit să atragă numeroși simpatizanți.

Operaţiuni militare franceze şi africane, alături de eforturi ale armatei maliene i-au alungat pe militanţi şi au restabilit controlul guvernamental pe plan local. Însă activităţile rebelilor şi operaţiunile militare continuă în alte regiuni, în ciuda semnării a diferite acorduri de pace.

Reamintit că tot în Mali a avut loc un atentat terorist în luna noiembrie a anului trecut. Atunci nu mai puțin de 24 de soldați au murit și alți 29 au fost răniți. De asemenea, în urmă cu câteva săptămâni, 18 soldați ai Națiunilor Unite, responsabili cu menținerea păcii, au fost răniți la granița cu Ciad, arată France24 și Agerpres.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×