Atac în Manchester de Revelion! Ce le-a transmis atacatorul victimelor când a fost arestat VIDEO

Victor Anghel   
în Stiri de ultima ora
01/01/2019, 10:37
Atac în Manchester de Revelion! Ce le-a transmis atacatorul victimelor când a fost arestat VIDEO GALERIE FOTO
Atac în Manchester de Revelion! Ce le-a transmis atacatorul victimelor când a fost arestat VIDEO

Clipe de teroare s-au petrecut în Manchester chiar în noaptea de Revelion! Un bărbat înarmat cu un „cuțit lung” a înjunghiat trei persoane, după ce a strigat: „Allah Akbar!”, care înseamnă: „Allah e mare!”. La scurt timp după ce și-a atacat victimele, individul a fost prins polițiști care au folosit  electroșocuri și spray cu piper, potrivit manchestereveningnews.co.uk. Un jurnalist de la BBC s-a numărat printre martorii atacului înfiorător și a povestit ce le-a transmis atacatorul victimelor sale când a fost arestat.

Atacul cu cuţitul s-a produs luni în jurul orei locale 20:50, relatează presa de peste hotare. „Evenimentele din această seară i-au îngrijorat, lucru de înţeles, pe oameni, dar trebuie să subliniez că incidentul nu este în desfăşurare, un bărbat este în custodie şi în prezent nu există informaţii care să sugereze că există o ameninţare mai amplă în acest moment”, a precizat comisarul şef adjunct Rob Potts într-un comunicat.

Atac în Manchester de Revelion! Ce le-a transmis atacatorul victimelor când a fost arestat

O femeie și un bărbat, ambii având vârsta de 50 de ani, au fost înjunghiați cu bestialitate de atacatorul înarmat cu un „cuțit lung” în gara Victoria din Manchester. Bărbatul l-a atacat și pe un polițist care era în apropiere. Oficiali din poliție au declarat că femeia are răni serioare la față și abdomen, în timp ce bărbatul, doar la abdomen. Din fericire, viețile celor doi nu sunt puse în pericol. Polițistul de 30 de ani a fost înjunghiat la umăr, iar medicii i-au dat drumul acasă, după ce i-au pansat rănile la spital.

Un producător de la BBC care a fost martor al atacului a spus că agresorul avea un cuţit mare de bucătărie şi şi-a legat acţiunile de „bombardamente din alte ţări”„L-am auzit pe bărbat spunând: «Atâta timp cât continuaţi să bombardaţi aceste ţări, asta se va întâmpla în continuare». A fost foarte, foarte înfricoşător”, a spus producătorul, Sam Clack, pentru BBC 5. Tot acesta a precizat și că atacatorul a strigat: „Allah Akbar!”.

Poliţia britanică antiterorism investighează atacul din Manchester în cadrul căruia trei persoane. Anunțul a fost făcut de reprezentanți de la Greater Manchester Police.

Momentul în care atacatorul din Manchester este arestat

Unul dintre martorii scenelor teribile petrecute noaptea trecută a filmat momentul în care atacatorul este încătușat și urcat de polițiști în mașină. Imaginile au devenit virale, după ce au fost făcute publice pe rețelele de socializare. Imediat ce dai play la înregistrarea de mai jos, poți observa că bărbatul privește direct la cel care îl filmează.

Un alt martor a povestit jurnaliștilor de la Reuters din Manchester că în staţia feroviară, de metrou şi de tramvai erau numeroşi poliţişti. Staţia a rămas închisă timp de mai multe ore după atacul sângeros, deşi situaţia a fost calmă în zonă după incidentul trist. Mai mult, oficiali din poliție au precizat că bărbatul reţinut va fi interogat „sub suspiciunea de tentativă de crimă”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×