Două persoane atacate de urs în oraşul Făgăraş! Oamenii au ajuns de urgenţă la spital!

Filon Stan   
în Hotnews
23/10/2017, 10:00
Două persoane atacate de urs în oraşul Făgăraş! Oamenii au ajuns de urgenţă la spital!

Un urs a coborât din pădure în această dimineaţă şi a atacat o fată de 14 ani care se îndrepta spre şcoală! Animalul a muşcat-o pe fată, dar şi pe bărbatul de 39 de ani care i-a sărit în ajutor.

Victimele au plăgi şi zgârieturi, dar sunt conştienţi, informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov, Ciprian Sfreja. „Două persoane au fost atacate de un urs. La faţa locului s-au deplasat un echipaj SMURD şi o ambulanţă. Bărbatul s-a transportat singur la spital cu un autoturism, însă fata a fost trasnportată la spital cu o ambulanţă în stare conştientă. Întâmplarea a avut loc lângă un bloc de locuinţe din Făgăraş. Încă nu avem informaţii despre starea fetei”, potrivit Ciprian Sfreja, purtător de cuvânt al ISU Braşov. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Atacul de urs, inevitabil

Săptămâna trecută, Ocolul Silvic Făgăraş a depus documente la Agenţia pentru Protecţia Mediului Braşov şi la Garda Naţională de Mediu-Comisariatul din Braşov, pentru recoltarea unui exemplar de urs care a fost văzut de mai multe ori în apropierea locuinţelor din zonă.

La Agenţia pentru Protecţia Mediului au mai fost depuse documente în această lună pentru recoltarea altor cinci exemplare de urs din zona Braşov şi din alte localităţi din zona Făgăraşului. Reprezentanţii Asociaţiilor pentru Protecţia Animalelor din Braşov au cerut Ministerului Mediului să nu aprobe recoltarea exemplarelor de urs, ci să fie găsite alte soluţii pentru ca animalele să nu mai coboare din pădure, în zonele locuite, în căutare de mâncare.

Incidentul a avut loc într-un cartier de la marginea oraşului, între o zonă industrială şi un câmp. Ursul este acum căutat de autorităţi pentru a fi alungat cât de mai departe de oraş.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×