Atac armat la un liceu din SUA! Atacatorul, fost elev, a executat 17 persoane!

Filon Stan   
în Galerie foto
15/02/2018, 10:14
Atac armat la un liceu din SUA! Atacatorul, fost elev, a executat 17 persoane! GALERIE FOTO

Atac armat devastator la un liceu din Statele Unite ale Americii! Un fost elev al instituţiei de învăşământ a deschis focul ărintre foştii săi colegi, ucigând 17 persoane! Tânărul de 19 ani, înarmat cu o puşcă, a deschis focul într-un liceu din Florida. VEZI MAI MULTE IMAGINI ÎN GALERIA FOTO!

Este vorba despre un fost elev exmatriculat din motive disciplinare şi care a fost prins la aproximativ o oră după atac, într-un orăşel din apropiere. Alarma s-a dat în jurul orei locale 14.00 la un liceu din Parkland, un oraş cu 30.000 de locuitori aflat la 80 de kilometri nord de Miami.

Atac armat la un liceu din SUA soldat cu 17 morţi. Atacatorul fusese exmatriculat

În liceul la care învaţă 3.000 de elevi s-a instalat imediat panica. Adolescenţii s-au ascuns în dulapuri şi sub bănci şi au trimis disperaţi mesaje către părinţi, cerând ajutor. O profesoară a povestit că s-a adăpostit împreună cu 19 elevi într-o debara. Alţii au ales să fugă.

„Am început să fug, n-aveam de gând să fiu împuşcată. Am început să fug. E un gard într-acolo. Toată lumea se căţăra pe gard. Toată lumea! Nu mai era loc pe gard. Toţi se căţărau, unii mă trăgeau în jos, am zgârieturi…”, a mărturisit o elevă.

În scurt timp au apărut primele echipaje SWAT, care au început să cerceteze fiecare clădire, cu armele scoase. Elevii au fost scoşi din liceu în şir indian, cu mâinile ridicate. Vestea s-a răspândit ca fulgerul şi lângă liceu au început să se adune părinţii.

Şeriful, el însuşi tatăl a trei copii care au învăţat la acest liceu, a anunţat că atacatorul era în libertate şi a cerut populaţiei să evite zona. A trecut aproximativ o oră până când a fost prins, într-un orăşel din apropiere. E identificat drept Nicholas Cruz, în vârstă de 19 ani, fost elev la liceului unde a atacat, exmatriculat din motive disciplinare.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×