Aston Martin recheamă în service toate modelele DB11 vândute! Airbagurile se pot declanşa „din greşeală”

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
24/01/2018, 14:57
Aston Martin recheamă în service toate modelele DB11 vândute! Airbagurile se pot declanşa „din greşeală”

Aston Martin a rechemat în service toate modelele DB11, după ce s-a constatat că unele piese furnizate de Daimler ar putea duce la declanşarea neintenţionată a airbagurilor.

Ultimul producător afectat de piesele cu probleme de la Daimler este Aston Martin, britanicii fiind nevoiţi să aducă în service toate cele 3.873 de modele DB11, a căror producţie a început în 2015. Recall-ul a fost confirmat de un oficial Aston Martin pentru agenţia Reuters.

Aston Martin recheamă în service toate modelele DB11 vândute

Peste un milion de maşini Mercedes-Benz au fost afectate anul trecut de un recall cerut de Daimler, după ce grupul german a anunţat că unele piese folosite la coloana de direcţie ar putea pune în pericol şoferii prin declanşarea “din greşeală” a airbagurilor. Acele piese au fost folosite şi de japonezi pentru Infiniti, care au trebuit să cheme la verificări un număr 17.500 de vehicule.

Nemţii au pus această problemă pe seama unor cabluri electrice care erau vulnerabile la un scurtcircuit, iar asta ar fi dus la declanşarea airbagurilor. Mercedes a raportat câteva incidente în care şoferii maşinilor sale au suferit răni uşoare sau zgârieturi. În schimb, cei de la Aston Martin au fost feriţi de astfel de neplăceri.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×