Asfaltare pe ninsoare, noua “modă” în județul în Bistrița. Explicația primarului pentru localnicii revoltați

Asfaltare pe ninsoare, noua “modă” în județul în Bistrița. Explicația primarului pentru localnicii revoltați
În comuna Șieu, autoritățile asfaltează zăpada. Sursa foto: digi24.ro

Chiar dacă iarna s-a instalat deja în unele regiuni ale țării, vremea potrivnică pare să nu fie o piedică în calea muncitorilor puși pe asfaltat. Un exemplu concret în acest sens este satul Ardean din comuna Șieu, județul Bistrița-Năsăud, unde firma responsabilă cu reabilitarea străzilor nu s-a sfiit să toarne asfalt luni seara, când afară ningea mai ceva ca în povești.

Muncitorii care asfaltau printre troiene au ajuns vedete pe rețelele de socializare

Revoltat de întreaga situație, un localnic a filmat aceste momente inedite și a postat apoi imaginile pe rețelele de socializare, unde „harnicii” muncitori au ajuns în scurt timp vedete pe rețelele de socializare. După ce s-au amuzat copios pe seama acestei întâmplări ciudate, oamenii au început să-i ceară explicații primarului Ioan Cifor.

Au început asfaltarea pe la ora 11:00, era vreme bună, şi a început să ningă pe la vreo 3 (după-amiază – n.r.)”, susține edilul, semn că lucrătorii destoinici au fost luați prin surprindere de vremea capricioasă din această perioadă.

 Am sunat să nu mai vină maşinile (cu asfalt – n.r.), că trebuiau să vină încă opt maşini, dar două erau deja încărcate, erau pe drum. Şi atunci am sistat celelalte şase maşini şi astea două care au venit le-am pus în operă, că ce să fac cu ele, să le arunc în şanţ? (…) Ultimele două maşini, când au venit, era deja nins”, se plânge primarul Cifor, care le dă, totuși, o veste bună locuitorilor comunei Șieu:

S-a curăţat zăpada, s-a dat zăpada de pe drum şi s-a pus în operă. Au garanţie 10 ani pe lucrare, să-şi asume firma. (…) S-a întâmplat, ştiu că e aiurea, dar ce să fac? Dacă aruncam două de maşini de asfalt în şanţ, tot aşa ne filma cineva, că ne batem joc de asfalt, că ăla sigur îl va plăti primăria, că îl va plăti firma, ştiţi poveştile”.

Lucrările au fost realizate prin vestitul PNDL

Potrivit lui Cifor, lucrările de asfaltare sunt efectuate printr-un proiect finanţat din celebrul Program Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), lansat cu surle și trâmbițe de Liviu Dragnea, pe când acesta se afla la putere. Firma respectivă, cu sediul central în comuna bistriţeană Rodna, are de modernizat un număr de 21 de străzi din Şieu.

Edilul a mai precizat că societatea a încasat deja jumătate din valoarea contractului câştigat, care se ridică la peste 4 milioane de lei, fără TVA. În ceea ce privește strada care apare în imaginile postate în mediul online, aceasta a fost asfaltată doar pe jumătate, 80 metri de asfalt fiind turnaţi în timp ce ninge.

Dacă vremea va permite, lucrările vor continua în următoarele luni, anunță Ioan Cifor. În cazul în care vremea se va împotrivi, asfaltarea ar urma să fie amânată până în primăvară, explică primarul comunei bistrițene.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×