Așa arătau subiectele la matematică pentru admitere în 1985. Arată cât de mult a scăzut calitatea învăţămâtului românesc

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
05/12/2019, 14:31
Așa arătau subiectele la matematică pentru admitere în 1985. Arată cât de mult a scăzut calitatea învăţămâtului românesc GALERIE FOTO
Subiectele de la matematică, admiterea din 1985, i-ar pune în dificultate pe elevii de azi. Sursa foto: Andrei Bîrsan, abujie.ro

Cât de mult a scăzut nivelul Educației în România? La această întrebare pare să fi răspuns un profesor pe nume Petre Apostol, care a postat recent un test cu subiectele de matematică de la admiterea din anul 1985.

Subiectele de la matematică – admiterea de acum 34 de ani

Profesorul în vârstă de 73 de ani din Prahova susține că nivelul a scăzut extrem de mult și că astăzi, dacă unui elev cu media 10 dintre cei care vor să ajungă la un liceu bun i se dă unul din testele de la matematică de acum 34 de ani ar lua cu greu un 5 de trecere.

Testul pe care profesorul l-a publicat pe Facebook este de la treapta I a examenului de admitere la liceu. Subiectele seamănă cu cele din ziua de azi, însă nivelul lor este ceva mai ridicat, conform declarațiilor profului de mate.

„Multe din noțiunile de matematică au fost eliminate”

„Subiectele au făcut obiectul examenului de admitere la liceu în anul 1985”, susține profesorul Apostol, notează antena3.ro.

„Daţi spre rezolvare aceste subiecte unui elev de clasa a IX-a care a avut la evaluarea naţională nota 10 şi vă garantez că nu ia nici măcar nota 5. Asta pentru că nivelul învăţământului matematic a scăzut foarte mult”, mai spune cadrul didactic.

„Pe de o parte, multe din noţiunile matematice au fost eliminate, iar cele rămase au fost mult simplificate, multe dintre ele fiind date elevilor fără demonstraţie, pe de altă parte dificultatea subiectelor la evaluarea naţională a scăzut foarte mult”, se arată în completarea mesajului de pe rețeaua de socializare.

Postarea dascălului vine în contextul rezultatelor slabe pe care țara noastră le-a obținut la testele PISA 2018.

Potrivit acelor rezultate, 44% dintre români sunt analfabeți funcționali, adică nu înțeleg ceea ce citesc, iar peste 50% nu sunt capabili să facă operațiuni simple de matematică, precum scăderea, adunarea sau înmulțirea.

Pentru a vedea cum arătau subiectele de la matematică din 1985, dă click pe galeria foto a articolului.

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×