Aşa arată „capitala sexului”! Cum arată oraşul cu 24.000 de prostituate

Ionuţ Cataramă   
în Monden
04/04/2017, 20:47
Aşa arată „capitala sexului”! Cum arată oraşul cu 24.000 de prostituate GALERIE FOTO

Staţiunea Pattaya din Thailanda este considerată capitala sexului. Scriitorul Luke Williams a petrecut o săptămână acolo şi a fost avertizat de un poliţist local că Pattaya este ca „un oraş de cowboy din Vestul Sălbatic de acum sute de ani”. Activiştii pentru drepturile omului nu sunt atât de blânzi, numindu-l „Paradisul Pedofililor”.

În Pattaya sunt aproximativ 27.000 de prostituate, dar este şi locul unde unii bărbaţi vin pentru a-şi găsi o soţie, potrivit tabloidului britanic The Sun. Aici, Luke a observat foarte mulţi bărbaţi veniţi din Occident plimbându-se cu thailandeze tinerele. Ce-i drept, în mod paradoxal, este un oraş plin de bărbaţi albi.

Scriitorul îl atenţionează că aceste femei sunt interesate doar de bani, însă australianul a venit aici să se distreze. În Pattaya, bărbaţii vin să-şi găsească şi soţii. Un bărbat în vârstă de 50 de ani s-a logodit cu o thailandeză de 23 de ani, pe care a întâlnit-o doar în urmă cu câteva zile. Nu e la prima căsătorie. Aici şi-a găsit şi prima nevastă, acum 12 ani, alături de care are doi copii. Au divorţat în urmă cu doar trei săptămâni.

„Thailandezele sunt servile şi supuse”

„Nu mă înţelege greşit. Nu le plac doar pentru că sunt servile…dar fac curat şi gătesc, chiar au grijă de tine. Am întâlnit o fată acum 10 zile şi chiar cred că o să meargă relaţia, deşi fosta soţie şi copiii mei mă urăsc. Oricum, cred că mai am maximum 20 de ani de trăit, deci vreau să mă bucur cât mai pot de viaţă”, i-a povestit bătbatul.

Turism bazat pe sex

Oriunde te duci pe străzile din Pattaya, vezi thailandeze îmbrăcate sumar, unele sunt aproape goale.

„Am trecut pe lângă un duş public, iar o femeie se masturba uitându-se la mine”, povesteşte Luke Williams. Nu totul e ceea ce pare aici. Scriitorul a văzut prostituate care cerşeau pe stradă. Altele, pline de sânge şi de vânătăi, refuzau să se ducă la poliţie să îi denunţe pe proxeneţi. Cele mai multe dintre prostituate sunt minore, iar autorităţile nu fac nimic în această privinţă. În cluburile de striptease, bărbaţi albi trecuţi de a treia tinereţe „aruncă” cu bani în puştoaicele dezbrăcate de pe scenă.

Deşi, în teorie, prostituţia este ilegală în Thailanda, această ţară are cele mai multe prostituate. Din 2011 până acum, au fost salvate 1.400 de minore din lumea traficului de persoane. Mulţi din aceşti copii vin din sate sărace. Le sunt promise job-uri la restaurante, iar ele, gândidu-se că viaţa de la oraş le va oferi un trai decent, acceptă fără să se gândească de două ori. Dar nu se întâmplă aşa. Fetele, dar şi băieţii ajung în lumea prostituţiei, din care nu pot ieşi fără un ajutor venit din afară, de cele mai multe ori din partea activiştilor pentru drepturile omului. În continuare, prostituţia rămâne o problemă majoră în Thailanda, iar turiştii străini o ţin „în viaţă”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×