Arme pentru români! Noua lege permite românilor să-și cumpere arme letale

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
30/11/2018, 19:12
Arme pentru români! Noua lege permite românilor să-și cumpere arme letale
Arme pentru oricine!

Acum îți poți cumpăra foarte ușor o armă, conform unei noi legi. Senatorii au schimbat foarte mult legea armelor, din păcate, chiar și ignorând Guvernul. Dacă vrei să achiziționezi o armă letală trebuie să îndeplinești doar două condiții.

Trebuie să ai vâsta majoratului, dar și să nu ai o condamnarea la închisoare pe viață. Liberalii au dat vina pe raportul de la comisie, după ce proiectul a trecut de unda verde. Se pare că aceștia se așteptau la altceva. Camera decizională este Camera Deputaților, așa că liberarii se bazează pe faptul că pot interveni modificări.

Armele, mai ușor de cumpărat după noua lege!

Din păcate, armele letale poti fi cumpărate acum cu o ușurință greu de imaginat. Noua lege a armelor arată faptul că dacă ai 18 ani și nu ești condamnat la închisoare, îți poți cumpăra o armă. „Doar cine a fost condamnat la închisoare pe viață are interzis la astfel de arme.

Asta în condițiile în care, până acum, persoanele care au fost condamnate la mai mult de un an de închisoare nu puteau deține arme periculoase!”, potrivit amendamentului proiectului de lege. De asemenea, aceasta, pe lângă schimbările aferente, a avut parte și de dispariții ale unor precizări. Înainte exista și o parte care indica foarte clar faptul că este permisă deținerea doar a două arme de foc.

Ce spune PSD despre noua lege a armelor?

Președintele Comisiei de Apărare din Senat se pare că nu își asumă cele deja întâmplate, nici inițierea legii și nici votul modificării acesteia. „Nu l-am făcut eu, dar nu-mi aduc aminte care este, dar ştiu că s-a discutat ceva. Amendamentul 14. Da, probabil, s-a discutat ceva despre cei care sunt condamnaţi pentru infracţiuni cu violenţă. (rep.: Şi ei vor să aibă arme?) Nu, nu, tocmai că nu au dreptul să aibă arme”, potrivit celor spuse de Liviu Brăiloiu, senator al Partidului Social Democrat.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×