Probleme de securitate pentru iPhone X! Apple oferă unor companii datele utilizatorilor

Filon Stan   
în Hotnews
03/11/2017, 11:39
Probleme de securitate pentru iPhone X! Apple oferă unor companii datele utilizatorilor

Gigantul american Apple va oferi dezvoltatorilor de aplicaţii pentru iOS accesul la unele dintre datele culese despre utilizatori de sistemul de recunoaştere facială folosit de iPhone X. Astfel, utilizatorii iPhone X vor avea acces şi la aplicaţii tot pe baza recunoaşterii faciale. Conform contractului dintre cele două părţi, dezvoltatorii de aplicaţii vor avea acces la cartografierea vizuală pe care Face ID, sistemul de recunoaştere facială de pe iPhone X, îl realizează pentru a facilita autentificarea utilizatorilor.

Dezvoltatorii de aplicaţii nu vor primi şi reprezentarea matematică în care Face ID transformă această cartografiere şi care este folosită pentru deblocarea telefonului. Această informaţie, conform celor de la Apple, este stocată exclusiv pe telefon şi este criptată. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Apple oferă acces la baza de date şi merge pe încredere cu dezvoltatorii de aplicaţii

O parte a experţilor în securitate cibernetică se arată îngrijoraţi de informaţiile pe care Apple le transmite dezvoltatorilor şi, coincidenţă sau nu, aceştia îşi exprimă această îngrijorare chiar în preajma lansării noului iPhone X care are loc vineri.

Însă, dincolo de deblocarea telefonului pe baza recunoaşterii faciale, Face ID, ca şi înaintaşul său Touch ID care lucra cu amprente, va putea fi folosit şi pentru a dobândi accesul la anumite aplicaţii, precum cele de banking sau orice aplicaţii care stochează date sensibile.

Pentru ca o aplicaţie să ofere utilizatorul opţiunea autentificării cu Face ID, aceasta are nevoie de cartografierea vizuală înregistrată de acest sistem. Cu alte cuvinte, nu este nimic anormal în faptul că aceste informaţii ajung la dezvoltatori. Fără ele, autentificarea facială pentru accesarea anumitor aplicaţii nu ar fi posibilă.

Suspiciunile îşi au rostul în ceea ce priveşte buna credinţă a dezvoltatorilor, nu a faptului că Apple oferă acces la aceste date. Apple interzice dezvoltatorilor să creeze profiluri de utilizatori pe baza acestor date, precum şi transmiterea lor mai departe către companii de marketing şi advertising sau brokeri de date.

Încălcarea acestor reguli este pedepsită de Apple cu eliminarea aplicaţiilor din App Store. Însă, pentru ca acest lucru să se întâmple, cei care încalcă regulile trebuie şi prinşi, lucru pentru care nu există o garanţie întotdeauna.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×