Aplicaţie pentru dezastre, lansată în premieră în România

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
26/04/2016, 19:22
Aplicaţie pentru dezastre, lansată în premieră în România

Orice român va putea da o mână de ajutor pompierilor chiar de pe telefonul mobil. Departamentul pentru situaţii de urgenţă a lansat aplicaţia pentru dezastre. Programul oferă informaţii despre situaţiile de urgenţă, dar în acelaşi timp permite încărcarea de filme şi poze direct de la locul unei catstrofe. Informaţiile din capturi vor putea oricând să vină în sprijinul echipelor de intervenţie.

Aplicaţia este o premieră în România. În cazuri extreme însă, oricine poate veni în sprijinul echipelor de intervenţii cu informaţii utile.

„In momentul în care transmiţi orice informaţie vine si cu pozitia gps a pozei respective, care o sa vina in sprjnul nostru in anumite informatii”, a spus Raed Arafat, potrivit România TV.

În caz de cutremur de exemplu, aplicaţa s-ar putea dovedi mai utilă decât un apel telefonic.

„Este posibil ca telefonia mobila sa fie blocata din cauza suprautilizarii, daca s-a blocat partea de telefonie mobila, internetul functioneaza”, a mai spus Raed Arafat.

În plus, aplicaţia mai conţine şi o secţiune de ştiri, dar şi una de lecţii de prim ajutor. Cei care folosesc aplicaţia, pot învăţa cum să se salveze sau cum să îi salveze pe alţii în peste 40 de scenarii diferite, de la cutremure, la accidente şi inundaţii.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×