Cea mai vândută aplicaţie din anul 2017 a încasat peste 500 de milioane de dolari!

Filon Stan    Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
15/01/2018, 13:11
Cea mai vândută aplicaţie din anul 2017 a încasat peste 500 de milioane de dolari!

Cea mai bine vândută aplicaţie din anul 2017 a încasat peste 500 de milioane de dolari! Pentru prima oară, Netflix s-a clasat pe primul loc anul trecut în topul aplicaţiilor în funcţie de încasările realizate. Compania de analiză a pieţei aplicaţiilor pentru dispozitive mobile Sensor Tower a dat publicităţii topul aplicaţiilor pentru anul trecut pe baza veniturilor obţinute.

Topul nu include şi jocurile mobile. Astfel, excluzând jocurile şi fără să reprezinte o foarte mare surpriză, Netflix este aplicaţia care a beneficiat în 2017 de cele mai mari încasări. 510 milioane de dolari au fost obţinuţi de Netflix prin intermediul aplicaţiilor sale mobile, de 2,4 ori mai mult decât în 2016.

Aplicaţia Netflix a fost cea mai vândută din anul 2017!

Această constatare vine pe fondul creşterii masive a numărului de abonaţi, în special din afara Statelor Unite. Conform cifrelor oficiale pentru Q3 2017, din cei 5,3 milioane de abonaţi noi, 4,45 milioane provin din alte pieţe decât Statele Unite.

Cele două informaţii corelate arată că aplicaţia mobilă este folosită de foarte mulţi oameni pentru a se abona la Netflix. Netflix ocupă primul loc per ansamblu şi pe iOS, dar doar locul 6 pe Android, ceea ce ar putea însemna că aplicaţia performează mai bine pe platforma celor de la Apple. În ceea ce priveşte numărul de instalării, Facebook domină copios topul, primele trei locuri fiind ocupate, în ordine, de WhatsApp, Messenger şi Facebook.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×