Anxietatea şi depresia au fost recunoscute drept boli profesionale!

Filon Stan    Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
17/01/2018, 14:23
Anxietatea şi depresia au fost recunoscute drept boli profesionale!

Peste 10.000 de afecţiuni psihice au fost recunoscute ca accidente la locul de muncă în 2016 în Franţa, iar dintre acestea 596 au fost încadrate ca boli profesionale, relevă un raport inedit făcut public marţi de l’Assurance maladie (casa de asigurări de sănătate).

Tulburările psihice care fac obiectul recunoaşterii ca boli profesionale sunt depresiile, care sunt majoritare (77%), apoi tulburările de anxietate (11%), tulburarea de stres post-traumatic (10%) şi alte tulburări mentale şi de comportament. Severitatea simptomelor observate, precum şi o „legătură directă şi esenţială” cu munca sunt cele care duc la o eventuală încadrare a lor drept accidente de muncă.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Anxietatea şi depresia au fost recunoscute ca fiind boli profesionale! Cele mai afectate sunt femeile

Departamentul accidente de muncă/boli profesionale din cadrul l’Assurance maladie a studiat certificatele medicale pentru cele 626.000 de accidente de muncă recunoscute în 2016: printre acestea, aproximativ 10.000 vizau „tulburări psihice”. Expresia include tulburări de anxietate, tulburări de somn, depresie, tulburare de stres post-traumatic …, relatează Le Figaro.

Cei mai afectaţi sunt angajaţii din trei sectoare de activitate, care concentrează aproximativ jumătate din cazurile de tulburări psihice: medico-social (18%), transport (15%) şi comerţ cu amănuntul (13%). Toate trei au în comun relaţia cu publicul.

Angajaţii cei mai afectaţi de tulburări psihice legate de locul de muncă sunt femeile (60%) „ceea ce este în concordanţă cu expunerea lor mai mare la riscuri psihosociale”, iar vârsta cea mai vulnerabilă este vârsta mijlocie (40 de ani pentru femei, 41 de ani pentru bărbaţi), conform studiului.

Închide ×