Anunțul de ultimă oră al ANM. Meteorologii anunță vreme caniculară pentru următoarele 7 zile

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
24/07/2019, 17:17
Anunțul de ultimă oră al ANM. Meteorologii anunță vreme caniculară pentru următoarele 7 zile
După ploi și furtuni urmează o perioadă caniculară în toată țara. Sursa foto: pixabay.com

Meteorologii aduc vești bune pentru următoarele șapte zile. Precipitațiile se reduc cantitativ în următoarele zile. Agenția Națională de Meteorologie anunță pentru perioada următoare vreme caniculară și temperaturi care vor depăși pragul de 30 de grade Celsius.

Sfârșitul lunii iulie vine cu temperaturi ridicate și caniculă

După ce ne-am confruntat cu vreme instabilă în ultimele zile, meteorologii anunță că ploile și furtunile vor începe să se reducă cantitativ, iar soarele și vremea frumoasă își vor face simțită prezența. ANM anunță vreme frumoasă în următoarele 7 zile, iar temperaturile maxime vor atinge chiar și 33 – 34 de grade Celsius.

„Dacă am avut parte de o răcire astfel încât temperaturile au fost uşor mai scăzute decât în mod normal pentru această perioadă în mare parte din ţară, în zilele următoarele zile valorile termice vor creşte mai ales în regiunile din sudul şi din vestul teritoriului, acolo unde vremea va deveni călduroasă, cu temperaturi de peste 30 de grade, până spre 33-34 de grade. În weekend este adevărat, există un semnal că temperaturile ar fi uşor mai ridicate de atât. Vremea va deveni caniculară cu temperaturi de 35 de grade’‘, a spus meteorologul ANM Alina Şerban, potrivit a1.ro.

Ne anunță vreme caniculară în toată țara
Temperatura maximă va începe să crească, iar până la sfârșitul lunii se vor înregistra chiar și 34 de grade. Sursa foto: digi24.ro

Vremea în Banat, Crișana și Transilvania în ultimele zile din iulie

În Banat temperaturile vor începe să crească simțitor, iar la finalul acestei săptămâni maxima va atinge în medie 34 de grade Celsius. Următoarea săptămână va fi caracterizată de vreme frumoasă și plăcută, iar mercurul va urca în termometre până la 32-34 grade, temperaturi specifice acestei perioade.

În Crișana vor mai cădea ploi de scurtă durată zilele următoare, iar apoi temperaturile vor urca până la 34 de grade Celsius în prima zi a lunii august. În Transilvania vremea se va încălzi treptat începând de astăzi ceea ce înseamnă că temperatura maximă va urca zilele următoare până la 31 de grade Celsius.

Vremea în Maramurș, Moldova, Muntenia și Oltenia până la sfârșitul lunii iulie

În Maramureș media temperaturilor a scăzut până la această oră, dar de mâine, 25 iulie, mercurul va începe să crească în termometre cu 13- 15 grade și astfel temperatura maximă va ajunge până la 32 de grade Celsius. După data de 27 iulie sunt așteptate manifestări specifice instabilității atmosferice.

În Moldova temperaturile maxime vor urca până la 31 de grade Celsius.  În ultimele zile de prognoză nu vor mai fi variaţii termice importante. În Muntenia se vor mai înregistra averse în următoarele zile, dar după data de 28 iulie temperaturile vor începe să crească și se vor situa în jurul valorii de 28 de grade Celsius. 

În Oltenia media temperaturilor se va situa în jurul valorii de 33 de grade Celsius. Vor fi averse aproape zilnice, dar după data de 27 iulie vremea va începe să fie frumoasă și plăcută, chiar caniculară depășind pragul de 30 de grade Celsius.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×