Anunţ îngrijorător făcut de astronomii de la NASA. O furtună solară va lovi miercuri Pământul

Ionuţ Cataramă   
in Stiri de ultima ora
13/03/2018, 16:07
Anunţ îngrijorător făcut de astronomii de la NASA. O furtună solară va lovi miercuri Pământul

Efectul acesteia ar putea fi puternic resimţit de către sateliţii de comunicaţii şi ar putea afecta şi reţelele electrice. În funcţie de intensitatea acesteia, pagubele pot ajunge la o sumă colosală.

Furtunile solare se produc după ce în atmosfera Soarelui au loc explozii puternice. O furtună de o putere mai mare ar putea opri comunicaţiile sateliţilor timp de mai multe ore sau chiar să distrugă componente ale acestora.

La nivel terestru, asemenea fluctuaţii magnetice pot afecta liniile de electricitate ducând la oprirea reţelelor, aşa cum s-a întâmplat cu reţeaua electrică a Quebecului în 1989.

O furtună electromagnetică începe cu o erupţie de gaze de pe suprafaţa solară, 20-30 de ore mai târziu particule încărcate electric lovind atmosfera pământului şi afectând toate aparatele eletrice sau electronice.

Citeşte mai mult pe www.evz.ro

Ştirea MOMENTULUI

Bărbatul îmbrăcat în alb a vorbit despre gazul folosit de jandarmi în Piața Victoriei! ”În combinezon, aş fi o ţestoasă”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei STIRI MONDENE si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale STIRI MONDENE, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.