Anunț important pentru românii care au mașini aduse din Marea Britanie! RAR a decis

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
13/03/2019, 18:24
Anunț important pentru românii care au mașini aduse din Marea Britanie! RAR a decis GALERIE FOTO
Autoritățile nu vor mai permite înmatricularea mașinilor cu volanul pe dreapta

Vești importante pentru toți românii care conduc mașini aduse din Marea Britanie. Registrul Auto Român anunță o serie de modificări în ceea ce privește înmatricularea acestor autoturisme. Schimbările intră în vigoare la sfârțitul lunii martie.

Ce se întâmplă cu mașinile aduse din Marea Britanie

Începând cu 30 martie 2019, RAR anunță schimbări importante pentru autovehiculele cu volanul pe partea dreaptă, în cazul în care nu se semnează prelungirea datei acordului de retragere a Angliei din cadrul blocului comunitar european.

În ultimii 13 ani au fost introduse nu mai puțin de 62.400 de autoturisme înmatriculate anterior în Marea Britanie. Registrul Auto Român a informat cu privire la respectivele modificări, prin intermediul unui comunicat transmis pe contul oficial de Facebook.

Ce se va întâmpla cu mașșinile care au volanul pe dreapta
Ce se va întâmpla cu mașșinile care au volanul pe dreapta

Anunțul transmis de RAR

Vehiculele noi, care au fost omologate UE de tip de către UK (marca e11) nu vor mai primi automat cartea de identitate a vehiculului (CIV) în vederea înmatriculării, dat fiind faptul că omologarea UE de tip și certificatul de conformitate (CoC) aferente își pierd valabilitatea de la data menționată mai sus. Aceste vehicule vor fi supuse unei reomologări individuale, cu verificarea condițiilor tehnice aplicabile pentru vehicule noi” , se arată în comunicatul transmis de RAR.

„De asemenea, o CIV eliberată pe baza unei omologări UE de tip acordată de UK, pentru un autovehicul nou provenit din UK și care nu a fost încă înmatriculat, își va pierde valabilitatea și nu mai poate fi utilizată la înmatriculare. Prin urmare, RAR recomandă înmatricularea vehiculelor aflate în această situație până cel mai târziu la data de 29.03.2019”.


„De la aceeași dată, la eliberarea CIV pentru vehiculele utilizate (second-hand) nu mai sunt recunoscute omologările UE de tip acordate de UK (marca e11), fiind necesară o reomologare individuală conform cerințelor din RNTR-7, aplicabile vehiculelor utilizate care provin din state terțe. În cazul emisiilor poluante se impune condiția privind nivelul minim de poluare Euro 3/Euro III”.


„Începând cu 30.03.2019, autovehiculele utilizate (second-hand), cu postul de conducere pe partea dreaptă și care provin din UK, nu vor mai putea primi CIV, indiferent de omologarea în baza căreia au fost înmatriculate.
Inspecția Tehnică Periodică efectuată în UK la vehiculele utilizate (second-hand) nu mai este acceptată (recunoscută) la omologarea individuală și eliberarea CIV pentru reînmatriculare în România. ITP trebuie refăcută la RAR” 
, mai transmite Registrul Auto Român.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×