Anunţ de ultimă oră a BNR! Ce spune despre dobînda politică monetară

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
07/01/2016, 08:43
Anunţ de ultimă oră a BNR! Ce spune despre dobînda politică monetară

Banca Naţională a României (BNR) anunţă, joi, deciziile de politică monetară, după şedinţa Consiliului de administraţie.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Conform opiniilor exprimate de participanţii la un sondaj intern în cadrul Asociaţiei Analiştilor Financiar — Bancari din România (AAFBR), BNR ar putea menţine dobânda de politică monetară la 1,75% pe an.

„Majoritatea persoanelor care au participat la sondaj consideră că atât ratele rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în lei cât şi cele pentru pasivele în valută ar putea fi menţinute pe 7 ianuarie. Politica monetară ar putea fi relaxată în 2016 numai prin reducerea ratelor rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în lei ale instituţiilor de credit la 6% în decembrie 2016 şi a celor pentru pasivele în valută la 12%. Cei mai mulţi dintre participanţii la sondaj estimează o dobândă de politică monetară constantă la 1,75% pe tot parcursul anului 2016”, se arată într-un comunicat al AAFBR.

Banca Naţională a României (BNR) a decis în data de 5 noiembrie 2015 menţinerea dobânzii de politică monetară la nivelul actual de 1,75% pe an. De asemenea, în şedinţa de politică monetară, s-a hotărât păstrarea ratelor actuale ale rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în lei şi în valută şi gestionarea adecvată a lichidităţii în sistemul bancar.

Sursa: Realitatea.net

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×