Anul 2020 vine cu modificări importante ale Codului Rutier. Tinerii fără 10 clase își iau adio de la permisul de conducere

Filon Stan   
în Stiri mondene
31/12/2019, 17:17
Anul 2020 vine cu modificări importante ale Codului Rutier. Tinerii fără 10 clase își iau adio de la permisul de conducere

Anul 2020 aduce modificări foarte importante ale Codul Rutier! Astfel, tinerii care vor să devină șoferi își vor vedea visul cu ochii doar dacă au terminat 10 clase! În plus, vârstnicii care vor să se mai bucure de statutul de șofer vor fi nevoiți să facă controale medicale mai des.

Anul 2020 vine cu modificări importante ale Codului Rutier

Potrivit celor mai recente modificări ale Codului Rutier, Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor realizează, gestionează şi pune la dispoziţia publicului o aplicaţie informatică, în mod gratuit, printr-un serviciu on-line, pe pagina proprie de internet, pentru a se putea verifica situaţia înmatriculării unui vehicul.

Aceeași aplicație îi va ajuta pe cei care vor să afle motivul suspendării înmatriculării unui autovehicul, fiind foarte utilă și celor care vor să-și achiziționeze o mașină la mâna a doua.

Vârstnicii, nevoiți să facă analize mai des pentru a-și păstra permisul de conducere

De altfel, începând cu 1 iulie 2020, persoanele care vor să aibă carnet de conducere trebuie să fie absolvenți a cel puțin 10 clase.

În plus, persoanele în vârstă care încă mai doresc să conducă pe drumurile publice vor fi obligați să facă mai des controlul medical.

Noile reglementări ale Codului Rutier prevăd și ca cei care sunt prinşi vorbind la telefon în timp ce se află la volan să poată fi sancționați prin suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×