Antrenamentul care te scapă garantat de stresul cotidian! Este recomandat de oamenii de ştiinţă!

Filon Stan   
în Hotnews
07/11/2017, 20:09
Antrenamentul care te scapă garantat de stresul cotidian! Este recomandat de oamenii de ştiinţă!

Mai mulţi cercetători au găsit antrenamentul care elimină stresul într-un mod foarte eficient! Acesta este exerciţiul fizic făcut alături de mai mulţi oameni. Mişcarea în grup îţi ajută şi mintea.

Publicat în ”The Journal of the american Osteopathic Association”, studiul arată că antrenamentul de grup îmbunătăţeşte semnificativ sănătatea emoţională, reducând stresul mai mult decât antrenamentul singur.

Antrenamentul care elimină stresul, testat pe 69 de oameni

Cercetătorii de la New England College of Osteopathic Medicine au observat că nivelul de stres a scăzut cu 26% în cazul celor care au participat la activităţi fizice în grup, un procentaj mai ridicat decât cei care s-au antrenat singuri, scrie The Independent.

Studiul a durat 12 săptămâni, timp în care cei 69 de participanţi au avut de ales dacă să se antreneze în grup sau singuri, plus grupul de control care nu a luat parte la activităţi fizice regulate. Aceştia au fost studenţi în cadrul aceleiaşi universităţi, deci mulţi se cunoşteau între ei, ceea ce poate reprezenta un factor care să influenţeze rezultatul: vine mult mai simplu să te antrenezi cu cei apropiaţi decât cu necunoscuţi.

Având în vedere acest lucru şi, de asemenea, numărul mic de participanţi, este nevoie de studii suplimentare care să confirme acest rezultat. Totuşi, rezultatele sunt întărite şi de ideea conform căreia omul este un animal social, astfel, scăderea nivelului de stres se poate datora şi factorului social.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×