Anticiclonul Romy ajunge în România. Meteorologii anunță temperaturi în scădere

Catalin Nae   
în Stiri de ultima ora
29/11/2019, 16:35
Anticiclonul Romy ajunge în România. Meteorologii anunță temperaturi în scădere
Anticiclonul Romy va ajunge in România, aducând temperaturi în scădere. foto:revistateo.ro

Vremea ne rezervă noi suprize în zilele următoare. Conform estimărilor meteorologice, anticiclonul groenlandez ”Romy” va ajunge în România, aducând scăderi semnificative ale valorilor termice.

Anticiclonul Romy ajunge în România

Anunțul a fost făcut pe grupul „Prognoze Meteo – Vremea în România” și se bazează pe harțile meteo estimate oferite de Institutul german de meteorologie. Astfel, în perioada următoare,  anticiclonul va aduce o masă de aer rece asupra României și Europei de Est.

Acest lucru înseamnă că trebuie să ne așteptăm la temperaturi mai scăzute. Apoi, săptămâna viitoare, acest anticiclon ar putea să facă un cuplaj în zona mediteraneeană cu ciclonul Olaf și să aducă ploaie, lapoviță și ninsoare în țara noastră.

Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au anunțat și o prognoză pe luna decembrie. Astfel, experții ANM spun că în perioada Crăciunului și Revelionului, temperaturile vor fi peste media celor specifice acestei perioade, în majoritatea regiunilor. Acest lucru înseamnă că sunt șanse mai reduse, cel puțin în zonele joase, să avem zăpadă. Cantitățile de precipitații vor fi, în schimb, cele normale pentru această perioadă.

Totodată, în săptămâna 16 – 23 decembrie, ANM anunță că temperatura medie a acestei perioade va fi peste cea specifică acestei perioade, pe întreg teritoriul țării. În schimb, regimul pluviometric va fi unul apropiat destul de mult de cel normal pentru acest interval, pe întreg teritoriul României.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×