Antena 1, amendă uriaşă pentru limbaj injurios şi reconstituirea unei crime

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
05/05/2015, 22:03
Antena 1, amendă uriaşă pentru limbaj injurios şi reconstituirea unei crime

CNA a amendat, marţi, Antena 1, cu 100.000 de lei, pentru mai multe încălcări ale legislaţiei audiovizualului în emisiunile „Acces direct”, „Un show păcătos” şi „Super bingo Metropolis”, între care folosirea unui limbaj injurios, reconstituirea unei crime şi exploatarea sentimentelor unor minori.

Sancţiunea a vizat emisiunea „Super bingo Metropolis” difuzată pe 1 februarie, emisiunea „Acces direct” difuzată pe 6, 15, 16, 19 şi 20 ianuarie şi emisiunea „Un show păcătos” difuzată pe 26, 27 şi 28 ianuarie şi a fost adoptată la propunerea membrului CNA Radu Herjeu, cu opt voturi „pentru” (Radu Herjeu, Florin Gabrea, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel Buda, Gabriel Tufeanu, Dorina Rusu şi Răsvan Popescu).

În schimb, membrul Radu Călin Cristea a votat „împotrivă”, invocând „vicii de procedură” în analizarea acestui caz, care au fost sesizate şi de avocatul Antenei 1, Daniel Ionaşcu, potrivit Mediafax.

Ionaşcu a spus, atât în şedinţa de marţi, cât şi în şedinţa CNA din 28 aprilie, că Consiliul a primit o sesizare fără nume şi prenume, fapt care face ca aceasta să fie nulă de drept. Sesizarea respectivă făcea referire însă la o altă emisiune de la Antena 1, „Chef de râs” din 31 decembrie 2014, care nu a fost inclusă în cele din urmă în amenda de 100.000 de lei aplicată de CNA marţi.

Ionaşcu a mai spus că CNA nu poate să aplice o sancţiune corectă, dacă aceasta are la bază o sesizare care nu întruneşte condiţiile de legalitate.

Sursă: www.realitatea.net

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×